Ψυχολογία - Σχέσεις

19/06/2019 - 07:01

Βάλε μαγεία στη ζωή σου!

Γράφει η Χαρά Ζηκά *

Η πραγματικότητα εξαρτάται από το πώς την αντιλαμβάνεσαι. Λες ότι έχεις την τάδε πεποίθηση, είναι αληθινά δική σου όμως; Όχι, την έχεις μάθει από τις μαρτυρίες άλλων ανθρώπων, από τους γονείς, τους δασκάλους σου και την αποδέχεσαι. Φαντάσου ότι από τότε που ήσουν μικρός σου δείχνουν μια φωτογραφία του φρούτου μάνγκο και σου λένε ότι είναι ένα νοστιμότατο εξωτικό φρούτο. Μέχρι αυτή την ηλικία μπορεί να μην έφαγες μάνγκο, δεν έχεις λοιπόν την εμπειρία της γεύσης, της αφής ή της οσμής του. Αυτό που πιστεύεις για το μάνγκο είναι η αλήθεια και το βίωμα ενός άλλου ανθρώπου που σου είπε με καλή πρόθεση να δοκιμάσεις κι εσύ αυτή τη μοναδική γευστική εμπειρία που είχε αυτός. Κάποια στιγμή σου δίνεται η ευκαιρία να δοκιμάσεις αυτό το φρούτο για το οποίο άκουγες τόσα καλά αλλά σου φαίνεται στυφό, το ίδιο συμβαίνει με κάθε άλλη πεποίθηση που υιοθετείς.

Αναρωτήσου τι πιστεύεις για τον έρωτα, τα γηρατειά, τις διαπροσωπικές σχέσεις, τη θρησκεία και γιατί. Πόσα από αυτά που πιστεύεις είναι δικά σου βιώματα και πόσα σου έμαθαν οι άλλοι; Όταν γνωρίσεις τη δική σου αλήθεια, θα κατανοήσεις ότι όσο ιερός είναι ο χώρος της εκκλησίας όπου ανάβεις το κερί σου, εξίσου ιερός είναι και ο χώρος της κρεβατοκάμαρας όπου κάνεις έρωτα με το σύντροφο που αγαπάς.

 Η παρουσία μας στη γη είναι μια ερωτοτροπία ανάμεσα στη φθαρτή ύλη και την αόρατη ενέργεια, γι’ αυτό και πάντα υπήρχαν μυστήρια, μαγικές τελετές, θρησκείες και τελετουργίες. Αυτές οι δραστηριότητες «μαγείας» αποτελούν ισχυρά μηνύματα που απευθύνονται στο υποσυνείδητο. Σήμερα όμως οι άνθρωποι αγνοούν το νόημά τους, Ο γάμος που συμβολίζει την ένωση δύο ψυχών, έχει γίνει άγχος και αγωνία για πολυτελείς δεξιώσεις. Αυτή η εξαίσια εμπειρία αποτελεί πλέον πηγή χαράς μόνο για τους παπάδες, οι οποίοι την εμπορευματοποίησαν τόσο πολύ, που παζαρεύουν τα χρήματα που θα πρέπει να πληρώσει το ζευγάρι για τον πολυέλαιο της εκκλησίας! Ακόμη και η τελετουργία του θανάτου εμπορευματοποιήθηκε, τα γραφεία τελετών έγιναν οι πλουσιότερες επιχειρήσεις, κερδίζουν υπέρογκα ποσά για περίτεχνα φέρετρα και μαρμάρινους τάφους.

Οι τελετουργίες είναι σημαντικές γιατί μας θυμίζουν ότι περνάμε ένα διαφορετικό κατώφλι, από ένα στάδιο σε ένα άλλο. Και φυσικά δεν είναι απαραίτητο να γίνονται όλες σε έναν ιερό ναό. Η επέτειος που γιορτάζεις κάθε χρόνο με το σύντροφό σου είναι μια ευκαιρία να σκεφτείτε και οι δύο σε ποια φάση βρίσκεται η σχέση σας, να αναλογιστείτε τι καταφέρατε το χρόνο που πέρασε, να βάλετε στόχους για το επόμενο έτος, να θυμηθείτε τους όρκους που ανταλλάξατε και να βάλετε «μαγεία» στην καθημερινότητά σας ώστε να ζείτε με πάθος και ενθουσιασμό!

---

* Η Χαρά Ζήκα είναι Χημικός, Δρ. Φαρμακευτικής, συγγραφέας του βιβλίου «Έρωτας, Χημεία & Σεξ»-Εκδόσεις Ιανός και δημοσιογράφος. Ζει τη Μυτιλήνη και αρθρογραφεί κάθε Τετάρτη στο Lesvosenws.net στη στήλη "Η αλχημεία του έρωτα

Μοιράσου το άρθρο!