Ψυχολογία - Σχέσεις

06/11/2019 - 08:09

Βελτίωσε τη διαίσθησή σου!

Γράφει η Χαρά Ζήκα *

Όλοι θέλουμε να βρούμε έναν σύντροφο στη ζωή! Λόγω της επιθυμίας αυτής, ασυνείδητα πολλοί εξαπατούν τον εαυτό τους. Βαθιά μέσα τους ξέρουν ότι είναι με τον λάθος άνθρωπο αλλά επιμένουν στους πόθους τους. Το αποτέλεσμα είναι μια οδυνηρή ερωτική απογοήτευση ή ένας κατεστραμμένος γάμος.

Σε όλους μας έχει συμβεί να γνωρίσουμε κάποιον και αμέσως να νιώσουμε ένα έντονο συναίσθημα γι’ αυτόν. Δεν ξέρουμε τι είναι αλλά έχει «κάτι» πάνω του. Αυτό το «κάτι» προξενεί τη συμπάθειά μας και τον εμπιστευόμαστε. Αυτού του είδους οι διαισθητικές εντυπώσεις καθορίζουν πόσο θα μιλήσουμε, αν θέλουμε να τον ξαναδούμε και αν θα κάνουμε σχέση μαζί του. Οι επιστήμονες λένε ότι οι αποφάσεις αυτού του τύπου εξαρτώνται από τις κρυφές διεργασίες του υποσυνείδητου.

Κάποιες φορές όμως νιώθουμε ότι εκτός από αυτό το «κάτι», υπάρχει και «κάτι άλλο», το οποίο μας κάνει επιφυλακτικούς. Ωστόσο η απόγνωση να έχει κανείς έναν σύντροφο δίπλα του, θάβει αυτή την αντήχηση που αναδύεται από τα βαθύτερα μέρη του εγκεφάλου. 

Μπορείς να βελτιώσεις τη διαισθητική σου ικανότητα «καθαρίζοντας» το μυαλό σου με κάποιες απλές ασκήσεις που ηρεμούν το μυαλό, διώχνουν τις σκέψεις που δημιουργούν ταραχή και επιφέρουν μια αίσθηση γαλήνης.

Βρες ένα ήσυχο μέρος, κάθισε σε άνετη στάση, κλείσε τα μάτια, πάρε βαθιές εισπνοές και με κάθε εκπνοή νιώσε ότι το άγχος σου διαλύεται μέσα σε ένα λευκό φως που σε περιβάλλει. Στη συνέχεια επανέλαβε ξανά κα ξανά μια φράση που έχει κάποια σημασία για σένα. Συγκεντρώσου στις λέξεις και προσπάθησε να εμποδίσεις τη σκέψη σου να πάει σε άλλα θέματα. Στην αρχή θα είναι δύσκολο αλλά σύντομα θα μπορείς να επικεντρώνεις τη σκέψη σου εκεί που θέλεις.

Έτσι, ο νους σου θα είναι πιο διαυγής και η διαίσθησή σου πιο ισχυρή.

Να θυμάσαι πως οι έξυπνοι και οι πετυχημένοι άνθρωποι ακούνε το ένστικτό τους, ακόμη κι αν κάποιες φορές αυτό πάει κόντρα στη λογική! 

 

* Η Χαρά Ζήκα είναι Χημικός, Δρ. Φαρμακευτικής, συγγραφέας του βιβλίου «Έρωτας, Χημεία & Σεξ»-Εκδόσεις Ιανός και δημοσιογράφος. Ζει τη Μυτιλήνη και αρθρογραφεί κάθε Τετάρτη στο Lesvosnews.net στη στήλη "Η αλχημεία του έρωτα"

Μοιράσου το άρθρο!