Ψυχολογία - Σχέσεις

18/12/2019 - 08:07

Η γυναίκα είναι σαν το κύμα!

Γράφει η Χαρά Ζήκα *

Ο Φρόιντ είχε συνδυάσει την υστερία με τις γυναίκες. Είναι αλήθεια ότι έχουμε πολλές συναισθηματικές μεταπτώσεις αλλά δε φταίμε εμείς, οι ορμόνες είναι που μας κάνουν άνω κάτω! Έτσι λοιπόν η γυναίκα μοιάζει λίγο με το κύμα. Όταν νιώθει ότι αγαπιέται, η αυτοπεποίθηση ανεβαίνει αλλά ξαφνικά η διάθεσή της μπορεί να αλλάξει και είναι όπως όταν το κύμα σκάει στην ξηρά. Τότε αισθάνεται ένα κενό, μπορεί να νιώσει μοναξιά και έλλειψη συμπαράστασης, μέχρι και απελπισία.

Ο άντρας που το γνωρίζει αυτό, δε νιώθει υπεύθυνος για τις μεταπτώσεις της, δεν το παίρνει προσωπικά και έτσι μπορεί να έχει μεγαλύτερη κατανόηση και να είναι πιο υποστηρικτικός.

Μπορεί για παράδειγμα η γυναίκα, όταν βρίσκεται στην άνοδο του κύματος, να έχει απωθήσει κάποια αρνητικά συναισθήματα ή να έχει παραμελήσει τον εαυτό της προκειμένου να δώσει περισσότερα στη σχέση. Ωστόσο, αυτά τα αρνητικά συναισθήματα καθώς και τις ανικανοποίητες ανάγκες της, αρχίζει να τις βιώνει έντονα όταν βρίσκεται στην κάθοδο του κύματος. Τότε είναι που χρειάζεται απεγνωσμένα να μιλήσει για τα προβλήματά της και φυσικά να βρει κατανόηση από τον άντρα.

Τρυφερές επιβεβαιώσεις από τον σύντροφο όπως: «καταλαβαίνω όσα νιώθεις, είμαι δίπλα σου, σε νοιάζομαι» ικανοποιούν άμεσα την ανάγκη της γυναίκας. Αν ο άντρας κάνει και μικροπράγματα χωρίς να του τα ζητήσει η γυναίκα, τότε εκείνη νιώθει ότι την αγαπά βαθιά και θα του το ανταποδώσει στο πολλαπλάσιο.

 

More! Τα δωράκια και τις εξόδους η γυναίκα τα αντιλαμβάνεται ως τρόπο εκδήλωσης πραγματικού ενδιαφέροντος.

ExtraΘα νιώσει ότι την αγαπάς πολύ, αν της θυμίζεις συχνά πόσο όμορφη τη βλέπεις και αν προσέχεις λεπτομέρειες π.χ. ένα καινούριο φόρεμά της ή ένα διαφορετικό χτένισμά της.

* Η Χαρά Ζήκα είναι Χημικός, Δρ. Φαρμακευτικής, συγγραφέας του βιβλίου «Έρωτας, Χημεία & Σεξ»-Εκδόσεις Ιανός και δημοσιογράφος. Ζει τη Μυτιλήνη και αρθρογραφεί κάθε Τετάρτη στο Lesvosnews.net στη στήλη "Η αλχημεία του έρωτα"

Μοιράσου το άρθρο!