Ψυχολογία - Σχέσεις

31/03/2021 - 07:22

Ο έρωτας δεν είναι τυφλός!

Γράφει η Χαρά Ζήκα *

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο έρωτας δεν είναι τυφλός, όπως λένε οι περισσότεροι. Υποσυνείδητα, οι εραστές υπολογίζουν τα κόστη και τα οφέλη της σχέσης. Οπότε, για να κάνουμε τον άλλο να μας ερωτευτεί αρχικά πρέπει να τον πείσουμε ότι «κλείνει» μαζί μας μια πολύ καλή συμφωνία. Θα πρέπει να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατό περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο άτομο, για τις ασχολίες, τις συνήθειές του και τις προτιμήσεις του και να δείξουμε ότι έχουμε τις ίδιες ή παρόμοιες.

Η πρώτη συνάντηση, οι πρώτες ματιές που ανταλλάσσονται, η συνομιλία που θα λάβει χώρα είναι σημαντικότατοι παράγοντες και υπάρχει πληθώρα βιβλίων με άπειρες συμβουλές. Το αν θα προχωρήσει ή όχι μια σχέση καθορίζεται σε σημαντικό βαθμό από το  σεξ. Βέβαια το πιο ερωτικό όργανο είναι ο εγκέφαλος. Η διέγερσή του είναι που κάνει τον άλλο ηφαίστειο και όχι η ποικιλία στάσεων και τα σεξουαλικά βοηθήματα.

Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι ότι καθένας από μας διψά για ασφάλεια και επιβεβαίωση. Συνεπώς, αν κάνουμε τον άνθρωπο που ποθούμε να νιώθει όμορφος, ελκυστικός, γοητευτικός, δυναμικός, μοναδικός και διαφορετικός εκτός του ότι θα μας θεωρεί τους πιο έξυπνους -που ανακαλύψαμε την πραγματική του αξία- θα μας το ανταποδώσει και όπως προσδοκούμε, δηλαδή θα μας ερωτευτεί.

* * Η Χαρά Ζήκα είναι Χημικός, Δρ. Φαρμακευτικής, συγγραφέας του βιβλίου «Έρωτας, Χημεία & Σεξ»-Εκδόσεις Ιανός και δημοσιογράφος. Ζει τη Μυτιλήνη και αρθρογραφεί κάθε Τετάρτη στο Lesvosnews.net στη στήλη "Η αλχημεία του έρωτα"

Μοιράσου το άρθρο!