Ψυχολογία - Σχέσεις

06/05/2020 - 08:07

Οι σκέψεις σου είναι κύματα ενέργειας

Γράφει η Χαρά Ζήκα *

Ο Σίγκμουντ Φρόιντ υποστήριζε ότι οι σκέψεις είναι οι πρόβες των πράξεών μας! Πράγματι, η σύγχρονη επιστήμη αποδεικνύει ότι οι σκέψεις δεν είναι σαν απλά συννεφάκια κειμένου όπως βλέπουμε στα καρτούν αλλά ηλεκτρικές ώσεις μέσα στα κύτταρα του εγκεφάλου μας, οι οποίες, ανάλογα με το είδος τους, προκαλούν μια συγκεκριμένη βιοχημική απόκριση και μεταβολή στο σώμα.

Αν σκέφτεσαι κάτι που σε εκνευρίζει, αυξάνεται η πίεσή σου και οι παλμοί της καρδιάς, όταν αγχώνεσαι προκαλείται εφίδρωση στα χέρια και όταν φοβάσαι, μεταβάλλεται η μυϊκή ένταση. Τότε παράγονται ουσίες που τις ονομάζω «μόρια νόσου» όπως είναι π.χ. οι ελεύθερες ρίζες που αποδυναμώνουν το σώμα και αυξάνονται οι πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου ή άλλων ασθενειών.

Αντίθετα, όταν σκέφτεσαι κάτι όμορφο, χαλαρώνεις, ένα απαλό χαμόγελο ζωγραφίζεται στο πρόσωπό σου και νιώθεις απόλαυση γιατί «μόρια ευτυχίας» κατακλύζουν τον οργανισμό σου. Επομένως κάθε κύτταρο του σώματός σου ενημερώνεται για την κατάσταση του νου σου και αντιδρά ανάλογα.

Επιπλέον οι σκέψεις δημιουργούν κύματα ενέργειας που ταξιδεύουν στο χώρο. Το ότι δεν τα βλέπουμε δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Δε βλέπεις τις υπέρυθρες ακτίνες με τις οποίες αλλάζεις τα κανάλια στην τηλεόραση με το τηλεκοντρόλ σου. Ωστόσο δεν έχεις καμία αμφιβολία ότι η αλλαγή θα γίνει από απόσταση χωρίς να παρεμβάλλεται κάποιο καλώδιο. Το ίδιο και με τη σκέψη σου, δεν πρέπει να έχεις καμία αβεβαιότητα ότι θα φτάσει εκεί που σε ενδιαφέρει να πάει.

* Η Χαρά Ζήκα είναι Χημικός, Δρ. Φαρμακευτικής, συγγραφέας του βιβλίου «Έρωτας, Χημεία & Σεξ»-Εκδόσεις Ιανός και δημοσιογράφος. Ζει τη Μυτιλήνη και αρθρογραφεί κάθε Τετάρτη στο Lesvosnews.net στη στήλη "Η αλχημεία του έρωτα

 

Μοιράσου το άρθρο!