Ψυχολογία - Σχέσεις

04/11/2020 - 08:13

Πως θα αλλάξεις τη ζωή σου

Γράφει η Χαρά Ζήκα *

Βλέπεις γύρω σου ανθρώπους των οποίων ο νους είναι ταραγμένος και η ζωή τους χαώδης. Κάποιοι από αυτούς καταστρέφονται επαγγελματικά, άλλοι διαλύουν οικογένειες, αποτυγχάνουν στην κατάκτηση των στόχων τους ή γίνονται έρμαια των συναισθημάτων. Από την άλλη πλευρά είναι εκείνοι των οποίων ο νους είναι ήσυχος και εστιασμένος και αυτό αντικατοπτρίζεται στην καθημερινή τους ζωή, την οποία αναπτύσσουν δημιουργικά. Είναι εγκρατείς και συγκροτημένοι, φαίνεται σαν να κατέχουν κάποιο μυστικό επιτυχίας και μια γνώση να διαμορφώνουν το περιβάλλον τους. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ αυτών των ανθρώπων; Η απάντηση είναι η κατάσταση του νου τους.

Ο νους είναι σαν μια μηχανή που παράγει συνεχώς σκέψεις. Οι σκέψεις γεννούν συναισθήματα και τα συναισθήματα οδηγούν σε πράξεις, δηλαδή διαμορφώνουν την πορεία της ζωής σου. Συνεπώς, αν μπορέσεις να ελέγξεις τον νου, να τον ηρεμήσεις, να δαμάσεις τις σκέψεις που αναδύονται ασταμάτητα και να επιλέξεις μόνο εκείνες που σε βοηθούν, θα καταφέρεις να έχεις μια ζωή όπως την επιθυμείς.

Οι σκέψεις σου έχουν άμεσο αντίκτυπο στο σώμα, εκκρίνονται βιοχημικές ουσίες που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε ασθένεια ή σε αυτοΐαση. Για να το κατανοήσεις αυτό, σκέψου κάτι που σε θυμώνει και θα νιώσεις τους μύες σου να σφίγγονται, φαντάσου ότι είσαι στην άκρη ενός ουρανοξύστη έτοιμος να πέσεις και η καρδιά σου θα αρχίσει να χτυπά σαν τρελή, σκέψου ότι είσαι σε μια τρυφερή αγκαλιά και αμέσως θα χαλαρώσεις.

Μια μέθοδος που βοηθά πολύ στην εκγύμναση του νου και στον απόλυτο έλεγχο των σκέψεων είναι ο διαλογισμός. Αν είσαι αρχάριος, καλύτερα να ξεκινήσεις με τον καθοδηγούμενο διαλογισμό και μετά από αρκετή εξάσκηση να δοκιμάσεις τον ελεύθερο διαλογισμό. Με τον διαλογισμό ο νους αδειάζει από ανησυχίες, άγχη, φοβίες και αρνητικές σκέψεις. Όταν διαλογίζεσαι σε κάτι, θα διαπιστώσεις ότι σου δημιουργούνται συναισθήματα και υπάρχει σωματική απόκριση σα να είναι πραγματική η εμπειρία. Ο διαλογισμός γίνεται με σύμβολα και αρχετυπικές εικόνες, με τις οποίες επιτυγχάνεται μια διείσδυση στο υποσυνείδητο.  Για παράδειγμα, αν θες να γνωρίσεις περισσότερο τον εαυτό σου, κλείσε τα μάτια και ξεκίνα τον διαλογισμό με την εικόνα ότι κατεβαίνεις σε μια βαθιά σπηλιά κρατώντας στο χέρι έναν πυρσό. Αν θες να απαλλαγείς από αρνητικές σκέψεις, φαντάσου ότι λούζεσαι στα καθάρια νερά μιας ιαματικής πηγής. Αν θες να λάβεις δύναμη και καθοδήγηση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις στον διαλογισμό σου κάποιες οντότητες, όπως έναν άγγελο.

Εκπαιδεύοντας τον νου με τον διαλογισμό, μπορείς να προχωρήσεις σε οραματισμό. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσεις να φτιάξεις τη νέα πραγματικότητά σου. Με τον οραματισμό είναι σα να βρίσκεσαι σε ένα εργαστήρι και παράγεις το μέλλον σου. Λαμβάνει χώρα μια αλχημική διαδικασία που επηρεάζει τις βιοχημικές διεργασίες του υλικού σου σώματος και ωθεί τον νου να εστιάσει σε αυτό που επιθυμείς να πετύχεις.

 Για παράδειγμα, οραματίσου ένα σημαντικό επαγγελματικό ραντεβού. Οραματίσου τον πελάτη να σου δίνει την απάντηση που περίμενες σχετικά με την πρόταση που του έκανες. Παρατήρησε τα συναισθήματα που νιώθεις την ώρα του οραματισμού. Θα καταλάβεις πολλά για αυτά που φοβάσαι ή ελπίζεις, θα δεις πιο ξεκάθαρα τις ανάγκες του πελάτη και θα επεξεργαστείς νοητικά τα μηνύματα που θα λάβεις. Όταν γίνει το ραντεβού, θα νιώθεις απόλυτη σιγουριά και το αποτέλεσμα θα είναι όπως ακριβώς το φαντάστηκες. Διότι το υποσυνείδητο αποθηκεύει τις πληροφορίες που του παρουσιάζεις σα να είναι αληθινές και στη συνέχεια σε ωθεί να λειτουργήσεις στο ίδιο μοτίβο και στην καθημερινή σου ζωή.

Με την τεχνική αυτή μπορείς να επιφέρεις τεράστιες αλλαγές, να επιτύχεις ίαση μιας ασθένειας, να αποτινάξεις έναν εθισμό, να ξεπεράσεις έναν χωρισμό, να έλξεις τον κατάλληλο σύντροφο και να σχεδιάσεις πιο σωστά τη ζωή σου. Άλλωστε, όλα μέσα σε ένα όραμα σχεδιάστηκαν, οι επαναστάσεις, οι ανακαλύψεις, τα μεγάλα ταξίδια. Ο Περικλής, ο Ντα Βίντσι, ο Ιούλιος Βερν μέσα από τους οραματισμούς τους κατάφεραν να αλλάξουν τον κόσμο.

* Η Χαρά Ζήκα είναι Χημικός, Δρ. Φαρμακευτικής, συγγραφέας του βιβλίου «Έρωτας, Χημεία & Σεξ»-Εκδόσεις Ιανός και δημοσιογράφος. Ζει τη Μυτιλήνη και αρθρογραφεί κάθε Τετάρτη στο Lesvosnews.net στη στήλη "Η αλχημεία του έρωτα"

 

Μοιράσου το άρθρο!