Ρεπορτάζ Αγοράς

28/07/2019 - 06:55

Agnusvita... Τα βότανα της Λέσβου!

Με βάση την βιολογική καλλιέργεια, το τοπικό μικροκλίμα του νησιού, την γενετική ιδιαιτερότητα και την ψηλή ηλιοφάνεια, η εταιρεία Agnusvita που ιδρύθηκε στη Λέσβο το 2017 στόχο έχει να προσφέρει στους καταναλωτές βότανα και παράγωγα προϊόντα άριστης ποιότητας. Ο στόχος της Agnusvita είναι η καλλιέργεια, αξιοποίηση και εμπορεία των προϊόντων από τα αυτοφυή βότανα στη τοπική και διεθνή αγορά, σε βάση βιολογικής καλλιέργειας. Η αξιοποίηση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία προϊόντων στους τομείς της φαρμακογνωσίας, της μαγειρικής και της κοσμετολογίας. Με αγάπη και σεβασμό προς τη φύση, πάντρεψαv την παράδοση με τη σύγχρονη γνώση για να καλλιεργήσουν στις εκτάσεις της Agnusvita κυρίως ρίγανη, θυμάρι, λαδανιά, φασκόμηλο, μελισσόχορτο, δεντρολίβανο, λεβάντα. Η καλλιέργεια, η συγκομιδή, η αποξήρανση αλλά και η συσκευασία γίνεται με τον πλέον παραδοσιακό και φυσικό τρόπο.

 

Να πως περιγραφούν τη δημιουργία της Agnusvita:

Καλοκαίρι 2014 - Γέρα, Λέσβου. Καθοδηγούμενοι από συναισθήματα που μεταδίδουν τα αρώματα των αυτοφυών βοτάνων του νησιού μας και κατέχοντας βασικές γνώσεις για αυτά αλλά και για τα παραδοσιακά τοπικά γιατροσόφια, μας γεννήθηκε η ιδέα της Agnusvita. Πέραν της έννοιας της “αγνής ζωής”,  Agnus είναι η λατινική ονομασία της λυγαριάς, χαρακτηριστικού φυτού της περιοχής μας το οποίο επιλέχθηκε και στο λογότυπό μας.


Καλοκαίρι 2017. Η ιδέα υλοποιείται με την ίδρυση της επιχείρησης. Έπειτα από τρία χρόνια  πειραματισμών και απόκτησης γνώσεων και εμπειριών, η Agnusvita παίρνει σάρκα και οστά, με έδρα τον Μεσαγρό Λέσβου. 


Ο στόχος της Agnusvita είναι η καλλιέργεια, αξιοποίηση και εμπορεία των προϊόντων από τα αυτοφυή βότανα στη τοπική και διεθνή αγορά, σε βάση βιολογικής καλλιέργειας. Η αξιοποίηση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία προϊόντων στους παρακάτω τομείς: 
Φαρμακογνωσία. Συνδυάζοντας την παράδοση στα τοπικά γιατροσόφια με την επιστημονική συνεργασία με γεωπόνους, χημικούς και θεραπευτές, θα δημιουργήσουμε αιθέρια έλαια, βάμματα και άλλα μίγματα τα οποία μετά την ανάλυση τους και πιστοποίηση τους θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην πρόληψη την συμπληρωματική και την εναλλακτική θεραπεία.
Μαγειρική. Στον τομέα της μαγειρικής και σε συνεργασία με επαγγελματίες μάγειρες θα δημιουργηθούν πακέτα μιγμάτων από βότανα που θα χρησιμοποιηθούν στη κουζίνα, ιδιαίτερα στα πλαίσια της μεσογειακής διατροφής.
Κοσμετολογία. Δημιουργία καλλυντικών από τα αιθέρια έλαια με σκοπό την προστασία του δέρματος και την αντιγήρανση. 

4

Με βάση την βιολογική καλλιέργεια, το τοπικό μικροκλίμα του νησιού, την γενετική ιδιαιτερότητα και την ψηλή ηλιοφάνεια, μπορούμε να προσφέρουμε βότανα και παράγωγα προϊόντα άριστης ποιότητος. Πιστεύουμε ότι η φύση και τα βότανα μπορούν να θεραπεύσουν, να μας τέρψουν και να μας χαρίσουν ομορφιά.  Με αγάπη και σεβασμό προς τη φύση, παντρεύουμε την παράδοση με τη σύγχρονη γνώση για να καλλιεργήσουμε στις εκτάσεις της Agnusvita ρίγανη, θυμάρι, λαδανιά, φασκόμηλο, μελισσόχορτο, δεντρολίβανο,  λεβάντα. Η καλλιέργεια, η συγκομιδή, η αποξήρανση αλλά και η συσκευασία γίνεται με τον πλέον παραδοσιακό και φυσικό τρόπο. Η αυθεντικότητα και η ποιότητα των προϊόντων μας ως οργανικά, οι διαδικασίες και οι πρακτικές που εφαρμόζουμε διέπονται στο σύνολό τους από την νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως, δεν περιοριζόμαστε εδώ. Πειραματιζόμαστε πάντα με άλλα φυτά, για το μέλλον. Δημιουργούμε όπως μας δίδαξε η φύση.
Με τη δημιουργία της εταιρείας προσφέρουμε και συμβάλουμε στη διαφύλαξη και ανάπτυξη του νησιού της Λέσβου.

Μοιράσου το άρθρο!