Ρεπορτάζ Αγοράς

19/05/2022 - 21:33

Κλείνει το παραδοσιακό καφενείο "Πανελλήνιον" στη Μυτιλήνη - Η ανάρτηση της Οικογένειας Μιχαηλίδη

Αίσθηση προκάλεσε η ανάρτηση πριν από λίγο στη σελίδα του παραδοσιακού καφενείου "Πανελλήνιον" ότι μετά από 13 χρόνια βάζει λουκέτο. Είναι άγνωστο αν θα βρεθεί νέος μισθωτής του χώρου και πότε... Αναλυτικά η ανάρτηση της οικογένειας Μιχαηλίδη:

Σήμερα, 19 Μαΐου του 2022, το παραδοσιακό καφενείο "Πανελλήνιον" κλείνει ακριβώς 13 χρόνια λειτουργίας. Αυτήν την επετειακή ημερομηνία, η διευθύνουσα ομάδα του Πανελληνίου επέλεξε να ρίξει αυλαία, να αποχαιρετήσει τους θαμώνες και να ολοκληρώσει τη διαδρομή του.

Ο χώρος άνοιξε το 2009, ύστερα από συνειδητή και ενδόμυχη επιθυμία να αποτελέσει κέντρο πολιτισμού, σταθμό επικοινωνίας των ανθρώπων, ξεγνοιασιάς και προβληματισμού. Φιλοξένησε δεκάδες καλλιτέχνες, ποιητές και συγγραφείς, αλλά πρωτίστως αγκάλιασε τους ανθρώπους του νησιού μας, μα και όσων περαστικών ξαπόστασαν στην προκυμαία του. Κύριο αίτημά μας ήταν η ποιοτική και ηθική προσέγγιση σε ό, τι και αν προσφέραμε.

Οι αμέτρητες δυσκολίες των τελευταίων ετών έθεσαν σε διαπραγμάτευση όσα εμείς θέλουμε να θεωρούμε δεδομένα. Οι συνεχείς περιορισμοί καθώς και οι έντονες μετακινήσεις του στενού μας προσωπικού δυναμικού, μας οδηγεί σήμερα, 13 χρόνια μετά, στον αποχαιρετισμό του ονείρου μας. Ευχαριστούμε τον καθένα σας ξεχωριστά για όλες τις αναμνήσεις που βάζουμε στις αποσκευές μας, για τις χαρές και τις λύπες, τις μουσικές και τα λόγια, τις σιωπές και τα γέλια. Σμιλέψαμε αυτόν τον χώρο με περισσή αγάπη και ευχόμαστε σύντομα να τον δούμε να ανθίζει ξανά, όπως του αξίζει.

Οικογένεια Μιχαηλίδη.

δ

Μοιράσου το άρθρο!