Ρεπορτάζ Αγοράς

06/12/2022 - 18:38

Το Ούζο Veto βραβεύεται στα «15α Βραβεία Ποιότητας» του Γαστρονόμου

Ο «Γαστρονόμος» και η «Καθημερινή» γιόρτασαν τα φετινά «15α Βραβεία Ποιότητας» με μια μεγάλη εκδήλωση και μια λαμπερή γιορτή, με εξωστρέφεια, λάμψη και επισημότητα για πρώτη φορά εκτός έδρας και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στην εμβληματική Αγορά Μοδιάνο, η οποία άνοιξε τις πόρτες της ειδικά για τον Γαστρονόμο, πριν ακόμη τις ανοίξει επίσημα για το κοινό, πλήρως ανακαινισμένη και πιο όμορφη από ποτέ.

Φέτος τα Βραβεία αφιερώθηκαν στον Μικρασιατικό Ελληνισμό, λόγω της επετείου 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και ο Γαστρονόμος βράβευσε παραγωγούς και επιχειρήσεις Μικρασιατών από όλη την Ελλάδα, με προϊόντα που τιμούν τη μεγάλη μικρασιατική κληρονομιά.

Το Βραβείο Παραγωγής Αποστάγματος κέρδισε το Ούζο Veto της Ποτοποιίας Σπέντζα. Ένα προϊόν με μακρά ιστορία από το 1892 που διατρέχει 4 γενιές, παραμένοντας στην ίδια οικογένεια από την ίδρυσή του. Με έδρα την Μυτιλήνη της Λέσβου από το 1948, το Ούζο Veto έχει κερδίσει μια ισχυρή θέση στην εγχώρια και διεθνή αγορά, παράγοντας ποιοτικά αποστάγματα και διατηρώντας εξωστρεφή ματιά με εξαγωγή σε 5 Ευρωπαϊκές χώρες. Ο Δημήτρης Σπέντζας δήλωσε «Είναι εξαιρετική χαρά και τιμή μας, η αποδοχή του Βραβείου αυτού. Το μεγάλο ταξίδι που ξεκίνησε ο προπάππους, συνεχίζεται σήμερα με την ίδια προσήλωση στην ποιότητα, διατηρώντας την παραδοσιακή συνταγή και τιμώντας την οικογενειακή μας κληρονομιά. Η Βράβευση αυτή μας κάνει εξαιρετικά περήφανους και ευχαριστούμε από καρδιάς τον Γαστρονόμο για την τιμή αυτή».

Μετά την απονομή, ακολούθησε μια γιορτή εντός της Αγοράς με μερικούς από τους πιο σημαντικούς Έλληνες σεφ να ετοιμάζουν μικρασιάτικους μεζέδες για το κοινό. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να ανακαλύψουν τις γευστικές γωνιές και τα καταστήματα της Αγοράς, να δοκιμάσουν τις νοστιμιές των σεφ αλλά και τα προϊόντα των βραβευμένων παραγωγών.

 

Σχετικά με το Ούζο Veto

Η αποσταγματοποιία Σπέντζα ξεκινά το 1892 στη Πέργαμο της Μ.Ασίας και συνεχίζεται το 1948 στην Μυτιλήνη της Λέσβου, με την ονομασία Ούζο “VETO” Μυτιλήνης. Ένα μοναδικό ούζο από 100% παραδοσιακή μέθοδο απόσταξης αποκλειστικά τοπικού γλυκάνισου με πιστούς λάτρεις εντός και εκτός συνόρων. Tο 2013 ο Δημήτρης Σπέντζας (4η γενιά) δίνει νέα πνοή στην επιχείρηση με το Ούζο «SPENTZA», ένα υψηλόβαθμο, premium ούζο 100% εξ αποστάξεως του πιο μυροβόλου γλυκάνισου Λισβορίου. Χρόνια τώρα, το Ούζο Veto κλείνει μέσα του την αυθεντική τέχνη του παραδοσιακού ούζου Μυτιλήνης. Ο «θαλασσινός» του χαρακτήρας με το δυνατό τελείωμα, δικαιολογεί απόλυτα την μοναδικότητά του.

 

Μοιράσου το άρθρο!