Ρεπορτάζ Αγοράς

23/02/2022 - 17:53

Πώς η μετακόμιση μπορεί να εξελιχθεί σε διασκέδαση

Μετακόμιση και διασκέδαση; Μάλλον όχι είναι η πρώτη σκέψη. Μπορεί να ανυπομονείτε να μετακομίσετε με ενθουσιασμό. Μπορεί να έχετε περάσει ώρες στην προετοιμασία. Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας, αυτά τα κουτιά και τα έπιπλα δεν θα μεταφερθούν από μόνα τους. Αναμφίβολα θα έχετε κάποια βοήθεια είτε είστε οικογένεια, φίλοι ή μεταφορική εταιρεία, αλλά σίγουρα θα πρέπει να κάνετε και εσείς κάποια πράγματα. 

Κανείς δεν ανυπομονεί να αντιμετωπίσει την πίεση των χρονικών περιορισμών κατά τη μετακόμιση επίπλων και κουτιών. Είναι σκληρή δουλειά, επαναλαμβανόμενη και βαρετή.  Έχουμε όμως κάποια κόλπα στη φαρέτρα μας. Η ιδέα είναι «Αφού δεν μπορείς να ξεφύγεις από αυτό, μπορεί επίσης να το απολαύσεις». Έχει να κάνει με το να κάνετε την εμπειρία σας λιγότερο βαρετή και πιο ευχάριστη. 

Κάνοντας την εμπειρία μετακόμισης στην Αθήνα πιο διασκεδαστική και ευχάριστη για τον εαυτό σας και τους γύρω σας, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει αυξημένη παραγωγικότητα, επίπεδο ενέργειας και μειωμένη κούραση, ώστε όταν τελειώσετε, να μπορείτε να απολαύσετε το νέο σας σπίτι αντί να πέσετε στο κρεβάτι. Θα μοιραστούμε μαζί σας αυτές τις συμβουλές.  

Τρόποι για να κάνετε τη μετακόμιση διασκεδαστική 

Μείνε θετικός 

Το να είσαι θετικός είναι θεμελιώδες. Η δύναμη της θετικότητας σάς δίνει τη δυνατότητα να κάνετε πράγματα που δεν μπορούσατε προηγουμένως. Είναι αποδεδειγμένο ότι αυξάνει τις φυσικές σας ικανότητες, τόσο σωματικές όσο και πνευματικές. Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να αφιερώσετε λίγα λεπτά από το χρόνο σας για να δείτε πώς η θετικότητα και η αρνητικότητα επηρεάζουν τις ικανότητές μας.  

Απλές φράσεις όπως "τα πάτε υπέροχα!" ή «Ουάου, κοίτα τι δουλειά έβγαλες! Τα έκανες όλα μόνος σου;» μπορεί να λειτουργήσει εξαιρετικά, κρατώντας τους πάντες πιο σίγουρους και θα τελειώσετε με την μετακόμιση στην Αθήνα πριν το καταλάβετε!  Αλλά μπορεί να σκέφτεστε….. «Καταλαβαίνω ότι πρέπει να είμαι θετικός, αλλά πώς ακριβώς το κάνω αυτό;»  Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές. 

 Μιλήστε θετικά: Κάντε θετικές προτάσεις αντί για κριτική. «Νομίζω ότι αυτός ο καναπές φαίνεται υπέροχος εκεί που είναι! Νομίζω ότι θα φαινόταν ακόμα καλύτερα δίπλα στο τζάκι» «Ο καναπές δεν είναι ωραία εκεί που είναι, έπρεπε να τον είχες τοποθετήσει δίπλα στο τζάκι» Φιλτράρετε αρνητικές λέξεις: Αντί για "αυτό είναι βρώμικο", πείτε "αυτό μπορεί να καθαριστεί καλύτερα" Ακούγεται πολύ απλό, αλλά θα κάνει μια μεγάλη διαφορά.  Αυτός είναι ο τρόπος για να διασκεδάσετε την ημέρα της μετακόμισής σας 

Βάλτε Μουσική

Παρόλο που τα άσματα αποδεδειγμένα βελτιώνουν την απόδοση της εργασίας και της απόδοσης, γνωρίζω καλά ότι δεν θα νιώθουν όλοι άνετα να τραγουδούν ενώ σηκώνουν βαριά αντικείμενα, αλλά να είστε βέβαιοι ότι έχουμε μια λύση για εσάς. Συνεχίστε σταθερά με μουσική! Αλλά κρατήστε τους χαρούμενους ήχους… Η μουσική κάνει θαύματα. Η μουσική αλλάζει τη διάθεση. Η χαρούμενη μελωδία μας ενθαρρύνει να βλέπουμε τα πράγματα με πιο θετικό πρίσμα. 

Η ακρόαση μουσικής μπορεί να παρακάμψει το σήμα του σώματός σας, το οποίο λέει στον εγκέφαλό σας να κάνει ένα διάλειμμα, επιτρέποντάς σας να δουλέψετε περισσότερο τη μεγάλη σας μετακόμιση. Ορισμένες μελέτες δείχνουν επίσης ότι χρειάζεστε λιγότερη προσπάθεια και ενέργεια για να εκτελέσετε μια σωματική εργασία ενώ ακούτε μουσική. 

Αυτό σχεδόν ακούγεται σαν όνειρο! Με χαρούμενες μελωδίες στα αυτιά σας, θα μετατρέψετε τον εαυτό σας, την οικογένεια, τους φίλους και τους επαγγελματίεςσε μια ομάδα αποτελεσματικών σούπερ στρατιωτών! Ζητήστε να γνωρίζετε το κόστος μετακόμισης από την αρχή και κάντε τα υπλολοιπα με ηρεμία.

Δημιουργήστε ομάδες 

Η δημιουργία ομάδων μπορεί να σας ωφελήσει με πολλούς τρόπους. Όταν σχηματίζονται ομάδες και έχουν καθοριστεί ξεκάθαρα οι ευθύνες για κάθε ομάδα  Προωθεί το ομαδικό πνεύμα και μια υγιή δόση ανταγωνιστικότητας (θυμηθείτε ότι δεν είναι ανταγωνισμός). Οι ξεκάθαρες ευθύνες μειώνουν την πιθανότητα εργασιών μέχρι την τελευταία στιγμή για να αποφευχθούν καθυστερήσεις. 

Μειώνει τη συμφόρηση εμποδίζοντας όλους να βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο ταυτόχρονα. Μπορεί να χρησιμεύσει ως μια εξαιρετική δραστηριότητα σύνδεσης με παιδιά ή/και μέλη της ευρύτερης οικογένειας, εάν συμμετέχουν.

Μοιράσου το άρθρο!