Ρεπορτάζ Αγοράς

23/02/2022 - 18:00

Συμβουλές για πακετάρισμα πριν την μετακόμιση

Το να μαζέψεις το σπίτι σου είναι ήδη μια μεγάλη ταλαιπωρία, αλλά αν πρέπει να το κάνεις βιαστικά, μπορεί να είναι ακόμα πιο πονοκέφαλος. Ο καλύτερος τρόπος για να πακετάρετε γρήγορα το σπίτι σας είναι να πληρώσετε για υπηρεσίες συσκευασίας. Μπορούν συνήθως να ολοκληρώσουν τη συσκευασία ενός σπιτιού 2 έως 3 υπνοδωματίων σε λίγες ώρες. Μερικοί άνθρωποι δεν θέλουν να πληρώσουν επιπλέον για τις υπηρεσίες συσκευασίας.Πώς αλλιώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας γεμίζει όσο το δυνατόν γρηγορότερα; Ο οδηγός μας έχει επίσης μερικές συμβουλές για το πώς να συμβεί αυτό. 

Πληρώστε για υπηρεσίες συσκευασίας 

Εάν αναζητάτε ταχύτητα, δεν μπορείτε να κάνετε κάτι καλύτερο από το να προσλάβετε την εταιρεία μετακόμισής σας για να φροντίσει και τις υπηρεσίες συσκευασίας. Αυτοί είναι ειδικοί στον τομέα τους που γνωρίζουν τις λεπτομέρειες της συσκευασίας και μπορούν να το κάνουν πολύ γρήγορα.  Σε γενικές γραμμές, οι περισσότεροι συσκευαστές θα είναι σε θέση να πάρουν τα πάντα στο σπίτι σας συσκευασμένα και έτοιμα μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

 Τα μεγαλύτερα σπίτια (4+ υπνοδωμάτια) μπορεί να διαρκέσουν το μεγαλύτερο μέρος μιας εργάσιμης ημέρας 8 ωρών, αλλά συχνά δεν χρειάζεται περισσότερος χρόνος από αυτόν.  Οι υπηρεσίες συσκευασίας κοστίζουν λίγο μετρητά γενικά, θα πληρώσετε μια ωριαία χρέωση με βάση το μέγεθος του σπιτιού σας (αριθμός υπνοδωματίων).

 Ορισμένες οικονομικές μεταφορικές εταιρείες θα σας προσφέρουν έκπτωση στις υπηρεσίες συσκευασίας εάν χρησιμοποιείτε την εταιρεία τους τόσο για συσκευασία όσο και για μετακόμιση, οπότε φροντίστε να ρωτήσετε και γι' αυτό.  

Εκκαθαρίστε και διώξτε αντικείμενα το συντομότερο δυνατόν

 Είτε προσλαμβάνετε συσκευαστές είτε το κάνετε μόνοι σας, θέλετε να ξεκινήσετε την ταξινόμηση των αντικειμένων όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Δεν θέλετε να έρθετε σε μια κατάσταση όπου θα φτάσετε στο νέο σας σπίτι και έχετε ένα σωρό πράγματα που δεν θα έπρεπε ποτέ να έχουν μπει στο φορτηγό εξαρχής. 

Βάλτε όλα όσα δεν θέλετε ή δεν χρειάζεστε σε κούτες η σακούλες και, στη συνέχεια, προγραμματίστε μια ώρα για να έρθει ένα κέντρο δωρεών και να το παραλάβει εάν προσφέρει αυτήν την υπηρεσία.

 Ή βρείτε ένα μέλος της οικογένειας με φορτηγό μεγάλο αυτοκίνητοκαι στείλτε το στη τοποθεσία που έχετε συμφωνήσει. Επίσης, φροντίστε να μεταφέρετε τυχόν απορρίμματα στο κέντρο ανακύκλωσης. 

 Χρησιμοποιήστε αυτά που έχετε 

Αντί να τρέχετε παντού για να προσπαθήσετε να βρείτε προμήθειες, θέλετε να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να δείτε τι μπορείτε να βρείτε στο σπίτι σας. Έχετε άδεια καλάθια, κουβάδες και άλλα τέτοια αντικείμενα; Χρησιμοποιήστε τα ως κουτιά.  Τα καθαρά ρούχα και λευκά είδη λειτουργούν πολύ καλά όταν θέλετε να συσκευάσετε εύθραυστα αντικείμενα. Βάλτε ποτήρια και φλιτζάνια σε καθαρές κάλτσες, ώστε να προστατεύονται καλά. 

Εάν έχετε πράγματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, τότε θέλετε να προχωρήσετε και να τα χρησιμοποιήσετε. Θα σας εξοικονομήσει χρόνο. Στη συνέχεια, αν διαπιστώσετε ότι χρειάζεστε περισσότερα, μπορείτε να πάρετε πράγματα σε εκείνο το σημείο.  

Μιλήστε με φίλους και οικογένεια

 Όσο περισσότερους ανθρώπους βοηθάνε στη μετακόμιση σας, τόσο πιο εύκολο θα είναι για εσάς να ολοκληρώσετε τα πάντα μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Εάν έχετε οικογένεια ή φίλους που είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν, ζητήστε τους να έρθουν και να οργανώσουν ένα πάρτι για πακετάρισμα.  Πολλοί από αυτούς τους ίδιους φίλους και συγγενείς θα θέλουν να σας δουν πριν φύγετε, και αν σας βοηθούν στο να μετακομίσετε, το κάνετε ταυτόχρονα. 

Επιστρέψτε για αυτό (αν μπορείτε) 

Εάν χρειάζεται να περάσετε σε όλη τη χώρα για μια ευκαιρία εργασίας ή για να ξεκινήσετε σπουδές, μπορεί να διαπιστώσετε ότι είναι καλύτερα να βάλετε τα πάντα στην αποθήκευση και να επιστρέψετε για αυτό αργότερα. Εάν η ταχύτητα είναι απαραίτητη, αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει περισσότερο, αλλά μπορεί να είναι ευκολότερη και να ταιριάζει καλύτερα στο πρόγραμμά σας.  Αυτό θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει εάν έχετε φίλους ή οικογένεια στην περιοχή που φεύγετε.

 Ίσως μπορέσετε να τους πληρώσετε για να ολοκληρώσουν τα πράγματα και να το φορτώσετε σε μια μεταφορική εταιρεία, ώστε να μπορεί να σταλεί σε ολόκληρη τη χώρα στο νέο σας σπίτι. Απλά χρειάζεται να προγραμματίσετε ανάλογα.

Μοιράσου το άρθρο!