Τουρισμός

17/06/2024 - 06:16

12.000 Τούρκοι τουρίστες αναμένονται στη Λέσβο - 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία ενόψει του Αγίου Πνεύματος

Μαζική αναμένεται να είναι η φετινή έξοδος των εκδρομέων ενόψει του τριήμερου του Αγίου Πνεύματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία για το τριήμερο 22,23,24 Ιουνίου φτάνουν στο 75 με 80%.

Προορισμοί κοντά στην Αθήνα, όπως είναι τα νησιά του Αργοσαρωνικού, αλλά και προορισμοί που φτάνει κανείς οδικώς, φαίνεται πως έχουν την τιμητική τους.

Στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, τα κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Ύδρα και οι Σπέτσες, καταγράφουν προ-κρατήσεις στο 94% και 72% αντίστοιχα.

Για 3 διανυκτερεύσεις το κόστος διαμονής ξεκινά από 740 ευρώ στην Ύδρα και από 605 ευρώ στις Σπέτσες.
 

Από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου το κόστος διανυκτέρευσης σε διαμερίσματα ή αυτοτελείς κατοικίες με δύο υπνοδωμάτια στην Καλαμάτα ξεκινά από 266 ευρώ και οι προ-κρατήσεις αυτή τη στιγμή αγγίζουν το 80%, ενώ για το Ναύπλιο το κόστος αυξάνει ελαφρώς καθώς ξεκινά από 269 ευρώ και ακόμη θα βρει κανείς διαθέσιμα καταλύματα καθώς οι προ-κρατήσεις καλύπτουν το 67%.

Τις επόμενες ημέρες οι πληρότητες αναμένεται να φτάσουν το 100%. «Υπήρξε μια αύξηση διψήφια και αν γίνει η ίδια αύξηση και τον Αύγουστο θα έχουμε θέμα διαχείρισης… αλλά δεν είναι μόνο αυτό έχει γίνει hub το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, είναι κόμβος και για άλλες περιοχές», εξηγεί ο Βασίλης Κόντος, τουριστικός πράκτορας στην Κέρκυρα στο ΕΡΤΝews.

Ταυτόχρονα, μπορεί να υπερβούν τις 12.000 οι Τούρκοι τουρίστες που θα επισκεφθούν τη Λέσβο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος κάνοντας χρήση της visa express.

«Από σήμερα μέχρι και τις επόμενες πέντε ημέρες θα είναι το αποκορύφωμα του δεκαημέρου που περιμένουμε να είναι η μαζική άφιξη των Τούρκων επισκεπτών, μέχρι στιγμής είμαστε σε πάρα πολύ καλό σημείο», λέει ο Π. Χατζηκυριάκος, Πρόεδρος ένωσης τουριστικών πρακτόρων Λέσβου.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο!