Τουρισμός

13/11/2019 - 20:08

16 Βιετναμέζοι τουριστικοί πράκτορες στη Λέσβο

Με ευοίωνες προοπτικές για τον τουρισμό της Λέσβου, ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη γνωριμίας και εξοικείωσης (familiarization trip) 16 Βιετναμέζων τουριστικών πρακτόρων, που πραγματοποιήθηκε στο νησί από 1 έως 3 Νοεμβρίου 2019. Η σημαντική αυτή ιδιωτική πρωτοβουλία, πραγματοποιήθηκε από το ελληνικών συμφερόντων τουριστικό πρακτορείο “ARGO TRAVEL GROUP”, που εξειδικεύεται στις αγορές της Ν.Α. Ασίας, προκειμένου να αναδείξει τη Λέσβο, ως ένα νέο και πολλά υποσχόμενο τουριστικό προορισμό για τις εν λόγω αγορές.

 Ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου του οποίου βασικός πυλώνας είναι η Π.Ε. Λέσβου της Π.Β.Α., ανταποκρίθηκε άμεσα και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να διευκολυνθεί η διαμονή και παρουσία των τουριστικών πρακτόρων στο νησί. ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Κουφέλος, τους υποδέχθηκε στη Μυτιλήνη. Ο κ. Κουφέλος, εκπροσωπώντας τόσο τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη, όσο και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Νίκο Νύκτα οι οποίοι παρευρίσκονταν στην παγκόσμια έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο , κατά το σύντομο χαιρετισμό του επεσήμανε:

 « Θέλω εκ’ μέρους της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να ευχαριστήσω το τουριστικό πρακτορείο για την εξαιρετική πρωτοβουλία να συμπεριλάβει τη Λέσβο στους υποψήφιους τουριστικούς προορισμούς. Είναι δεδομένο ότι η Λέσβος, η κοιτίδα του Ευρωπαϊκού πολιτισμού με την σπάνια φυσική ομορφιά, την σπουδαία θρησκευτική ιστορία, τα ιδιαίτερα λαογραφικά χαρακτηριστικά και τα μοναδικά τοπικά προϊόντα θα γίνει πόλος  τουριστικής έλξης και θα σας δικαιώσει η επιλογή σας αυτή. Στόχος της περιφέρειας είναι η επανεκκίνηση του τουρισμού και ο επαναπροσδιορισμός των συντεταγμένων των νησιών μας στην εγχώρια και διεθνή τουριστική αγορά. Η περιφερειακή αρχή θα στηρίξει με οποιονδήποτε τρόπο τις προσπάθειες των φορέων του τουρισμού και θα συνεργαστεί με μεγάλη προθυμία έτσι ώστε όλοι μαζί να επιτύχουμε η Λέσβος και όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να καταφέρουν να βγουν επιτέλους στο προσκήνιο του τουρισμού.»

Οι 16 Βιετναμέζοι τουριστικοί πράκτορες, αναχώρησαν από τη Λέσβο, ικανοποιημένοι από την άρτια φιλοξενία και απόλυτα γοητευμένοι από τις σπάνιες ομορφιές του νησιού.

 

 

φωτο Ανόι ( πρωτεύουσα Βιετνάμ)

Μοιράσου το άρθρο!