Τουρισμός

06/08/2012 - 14:44

400 τουριστικά πρακτορεία της Σμύρνης θέλουν να συνεργαστούν με ξενοδοχεία της Λέσβου

400 τουριστικά πρακτορεία της Σμύρνης θέλουν να συνεργαστούν με ξενοδοχεία της Λέσβου

400 τουριστικά πρακτορεία της Σμύρνης θέλουν να συνεργαστούν με ξενοδοχεία της Λέσβου

Levosnews

yle="text-align: justify; ">Σύσκεψη με την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων της Τουρκίας (Association of Turkish Travel Agencies – TURSAB) του Γραφείου της Σμύρνης και τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό φορείς της Λέσβου, διοργάνωσε το Επιμελητήριο, στα πλαίσια των επιχειρηματικών συναντήσεων για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη των διασυνοριακών στοχευόμενων δράσεών του με Τούρκους επιχειρηματίες, το Σάββατο 4 Αυγούστου, στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΥΛΑΚΕΛΛΗΣ».

Από τουρκικής πλευράς στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Πρόεδρος της TURSAB κ. Riza Gencay, ο Αντιπρόεδρος κ. Hasip Ali Hepsen και έξι ακόμη αντιπρόσωποι του τουρισμού της ευρύτερης περιοχής της Σμύρνης, μέλη της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Τουρκίας.

Δυναμικό ήταν το παρόν που έδωσαν οι τοπικοί μας φορείς σε αυτή τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν: ο Δήμαρχος κ. Δ. Βουνάτσος, η νέα Αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Α. Βαμβουρέλλη, ο Αντιπρόεδρος ΠΕΔ Β. Αιγαίου κ. Π. Πατερέλλης, ο Πρόεδρος της ΟΛΣΑ κ. Χ. Τσακιρέλλης, ο Διευθυντής της Μαρίνας Μυτιλήνης κ. Κ. Ξύδας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Π. Αντωνίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Ταξιδιωτικών και Ναυτιλιακών Πρακτόρων κ. Ι. Σαμιώτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων κ. Γ. Αμπουλός, εκπρόσωποι του Σωματείου των Ξεναγών, καθώς και άλλων σωματείων και συλλόγων της Λέσβου. Το Επιμελητήριο Λέσβου εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Θ. Καλογρίδης, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Β. Μυρσινιάς και ο Γ.Γ. κ. Ν. Αθανάσης.

Ο κ. Καλογρίδης, αφού καλωσόρισε την τουρκική αντιπροσωπεία, αναφέρθηκε στην τελευταία επίσκεψη της TURSAB από τη Σμύρνη στη Λέσβο, που πραγματοποιήθηκε πριν 6 χρόνια περίπου στο Επιμελητήριο και η οποία στόχευε - όπως και σήμερα άλλωστε - στην ανάπτυξη της συνεργασίας των τουριστικών πρακτόρων των δυο πλευρών.

Ανάμεσα στις τοποθετήσεις που έκαναν με τους χαιρετισμούς τους οι τοπικοί εκπρόσωποι των τουριστικών μας φορέων, σημαντική ήταν αυτή του κ. Ξύδα, ο οποίος ενημέρωσε αναλυτικά την τουρκική αντιπροσωπεία, για τις παροχές και τις υπηρεσίες που θα έχει τη δυνατότητα να απολαμβάνει ο επισκέπτης,  με την έναρξη λειτουργίας της Μαρίνας Μυτιλήνης.

Ο Πρόεδρος της TURSAB κ. Riza Gencay, εξέφρασε  το ενδιαφέρον των 400 τουριστικών πρακτορείων της Σμύρνης να συνεργαστούν με τα ξενοδοχεία του νησιού μας, σχολιάζοντας όμως το θέμα των τιμών, τις οποίες όπως είπε, «πρέπει να επαναδιαπραγματευτούμε από κοινού». Ακόμη αναφέρθηκε στην ανάγκη «συνεργασίας προορισμού» και συγκεκριμένα της δημιουργίας ενός κοινού  προγράμματος, ανάμεσα στα τουριστικά πρακτορεία της Σμύρνης και της Λέσβου, με σκοπό την προώθησή του στην Ευρώπη. Το σκεπτικό του κ. Gencay,   ήταν πως πρέπει να διασφαλίσουμε τουρίστες για περισσότερους μήνες το χρόνο, δημιουργώντας παράλληλα ένα τουρισμό περισσότερο «προσβάσιμο» στο νησί της Λέσβου.

Ο Πρόεδρος της  TURSAB, δήλωσε πως η Ένωση είναι ανοιχτή στη συνεργασία μαζί μας, εκφράζοντας την πεποίθηση πως μέσα από αυτή τη συνάντηση θα καθοριστεί και η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουν οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Ανοιχτή σε προτάσεις βελτίωσης των υποδομών και των υπηρεσιών μας δήλωσε και η ελληνική πλευρά, ενώ ανακοινώθηκε η άφιξη εκπροσώπων της TURSAB από την Κωνσταντινούπολη τον Σεπτέμβριο στη Μυτιλήνη, καθώς και η πρόθεση και επιδίωξη των τουριστικών πρακτόρων της Λέσβου για μια συνάντηση με τους συναδέλφους τους στη Σμύρνη τον προσεχή Φεβρουάριο, αφού η συγκεκριμένη περιοχή παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τη προσέλκυση τουριστών στο νησί μας.

Να σημειώσουμε εδώ, πως κατά τη διήμερη παραμονή τους στη Λέσβο, τα μέλη της τουρκικής αντιπροσωπείας είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε σημαντικούς προορισμούς του νησιού μας, αλλά και να πραγματοποιήσουν συναντήσεις εργασίας και με άλλους φορείς, όπως ο Φορέας Τουρισμού Μήθυμνας κ.α.

Μοιράσου το άρθρο!