Τουρισμός

11/07/2018 - 13:24

Δια χειρός Κωστή Κωστάκη μοσχοβόλησε η οδός Κομνηνάκη

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 2ου Lesvos Food Fest μας υποδέχτηκε το βιβλιοπωλείο Book and Art που παρουσίασε βιβλιομαγειρέματα με τον Κωστή Κωστάκη, ο οποίος παρουσίασε πίτες, ζύμες και μυρωδάτες γεμίσεις από όλη την Ελλάδα από το βιβλίο του "Πίτες από Χέρι" των εκδόσεων Ψυχογιός.

 

Ο Κρητικός σεφ πάντρεψε διαφορετικές κατηγορίες ζυμαριών από όλη την Ελλάδα με το Λεσβιακό λαδοτύρι, τη φέτα, την γραβιέρα, το ανθότυρο, το κεφαλοτύρι, τη μυτζήθρα, τον παστουρμά και δημιούργησε γκιουζλεμέδες, παραδοσιακές πίτες από Σκόπελο, Αλόνησο, Κρήτη και πιροσκί με ευφάνταστες γεμίσεις. Μας προέτρεψε να ξαναβάλουμε τις πίτες στην καθημερινή μας διατροφή και να μη διστάσουμε να πειραματιστούμε. Ένας υπέροχος άνθρωπος, ένα καταπληκτικό βιβλίο γραμμένο με αγάπη για την παράδοση και τις γεύσεις, που γνωρίσαμε από τις γιαγιάδες μας.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και η δημοσιογράφος γεύσης Ιωάννα Σταμούλου οι οποίοι δοκίμασαν τις πίτες μαζί με κοινό και επισκέπτες της Κομνηνάκη.  

 

Ο Κωστής Κωστάκης θα παραμείνει για λίγες μέρες ακόμη στο νησί μας και θα παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη 11 Ιουλίου στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και θα παρουσιάσει μαγειρέματα με τον Αλέξανδρο Παπανδρέου ενώ θα είναι μαζί μας και στα παιδικά μαγειρέματα που θα πραγματοποιηθούν στο Μόλυβο.

 

Καλή Συνέχεια και Καλή Επιτυχία!

 

Το 2ο Lesvos Food Fest έχει την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του ΕΟΤ, της ΓΣΕΒΕΕ και πλαισιώνεται και στηρίζεται δυναμικά από διάφορους φορείς και χορηγούς.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ και τις δράσεις που ακολουθούν θα το βρείτε στο site του Lesvos Food Fest http://lesvosfoodfest.com/program/

Μοιράσου το άρθρο!