Τουρισμός

20/10/2021 - 09:55

Εκλογο-απολογιστική Συνέλευση του Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού

Σε πνεύμα σύμπνοιας και καλής διάθεσης πραγματοποιήθηκε η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021.

Ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Μαντζώρος αφού καλωσόρισε τα νέα μέλη και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία και την συμμετοχή τους, παρουσίασε το έργο που πραγματοποίησε το απερχόμενο ΔΣ κατά την διάρκεια της διετούς θητείας του λέγοντας: Παρ’ όλες τις δυσκολίες που προέκυψαν από την πανδημία της νόσου COVID-19 ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού δεν σταμάτησε να προσπαθεί για την πρόοδο και την προβολή της Ερεσού και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Λέσβου, με σκοπό να βρίσκεται στο πλευρό των επιχειρήσεων της Ερεσού.

·         Ολοκληρώθηκαν οι οικοδομικές εργασίες και ο εξοπλισμός των Γραφείων και Χώρου Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Φορέα στη Σκάλα Ερεσού. 

·         Δημιουργήθηκε διαφημιστική καμπάνια για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τίτλο “ERESOS, as Unique as You»” με σκοπό την ολοκληρωμένη προβολή του τόπου.

·         Έγιναν παρεμβάσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς όπως στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, την Digea, την Cosmote κ.α.  για θέματα που απασχολούν τόσο τους κατοίκους όσο και τους επαγγελματίες της περιοχής.

Για την επόμενη διετία ο πρόεδρος κ. Μαντζώρος πρότεινε, κάνοντας την παρακάτω εισαγωγή: Ο τουρισμός αλλάζει πρόσωπο διεθνώς και οι παράγοντες του τουρισμού αναζητούν εναλλακτικές προτάσεις ενδιαφερόντων για τον ταξιδιώτη. Η Ερεσός οφείλει τα επόμενα χρόνια να γίνει μοναδικός τουριστικός προορισμός προσφέροντας στον επισκέπτη – περιηγητή ξέγνοιαστες  διακοπές και μια αίσθηση αυθεντικής ζωής. Στα πλαίσια αυτά ξεκινήσαμε την διερεύνηση δύο προγραμμάτων:

·         Ψηφιοποίηση των μονοπατιών και δημιουργία σχετικού application με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών που ενδιαφέρονται για δραστηριότητες στην  φύση.

·         Διαμόρφωση χώρου πλήρως εξοπλισμένου με όλα τα σύγχρονα  ψηφιακά μέσα, δίνοντας την δυνατότητα για εξ αποστάσεως εργασία σε άτομα υψηλού εισοδηματικού επιπέδου. Αυτοί που ήδη ονομάζονται ψηφιακοί νομάδες, αναζητούν όμορφους και ήρεμους προορισμούς, όπως είναι αυτός της Ερεσού, που θα τους παρέχει τις κατάλληλες υποδομές ώστε να συνδυάσουν εργασία και διακοπές και μάλιστα σε χρόνους εκτός τουριστικής περιόδου.

Συνέχισε λέγοντας ότι:

·         Κατανοώντας ότι τα θέματα των υποδομών είναι αυτά που κατά κύριο λόγο απασχολούν τους επαγγελματίες της Ερεσού, το νέο ΔΣ πρέπει να συνεχίσει τις παρεμβάσεις στους θεσμικούς Φορείς για θέματα ζωτικής σημασίας, όπως είναι η αποκατάσταση της λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού, η ύδρευση, η καθαριότητα, η αποκομιδή απορριμμάτων, η αξιοποίηση του νέου λιμανιού στο Σίγρι κ.λ.π.

·         Θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στους τομείς του πολιτισμού, της ιστορίας, της γαστρονομίας και του αθλητισμού.

·         Ζήτησε την συνδρομή των νέων για την αξιοποίηση των μελετών που έχει ήδη εκπονήσει ο Δήμος Δυτικής Λέσβου  για την αύξηση του LGTB  τουρισμού και του Birdwatching.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος ζήτησε από την Γενική Συνέλευση να κάνει δεκτή την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου, να ανακηρυχτούν επίτιμα μέλη οι κ.κ. Νικόλαος Ζούρος Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και Λουκάς Λουκίδης γλύπτης, διδάσκων στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, οι οποίοι με το έργο τους συμβάλουν στην επιτυχία των στόχων του Φορέα,  στην προβολή της Ερεσού και της Λέσβου γενικότερα. Η πρόταση έγινε αποδεκτή παμψηφεί.

Κατά την διάρκεια της Συνέλευσης τα μέλη είχαν την ευκαιρία να πάρουν τον λόγο και να εκφράσουν την άποψή τους για τις δράσεις του Φορέα και τις προτάσεις  τους για το μέλλον. Με τον διάλογο που ακολούθησε επαναπροσδιορίσθηκαν οι στόχοι και τέθηκαν προτεραιότητες. Στην συνέχεια  πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις εκλογές συνεδρίασε και συγκροτήθηκε σε σώμα με τις παρακάτω  αρμοδιότητες.

Πρόεδρος ο κ. Παναγιώτης Μαντζώρος ο οποίος συγχρόνως αναλαμβάνει τον συντονισμό ομάδας παρέμβασης,

Αντιπρόεδρος ο κ. Αλέξης Μιχάλας,

Γραμματέας η κ.  Κατερίνα Δουγαλέρη, με πρόσθετο καθήκον της εφόρου του χώρου εκδηλώσεων του Φορέα στην Σκάλα Ερεσού, όπου στεγάζονται και τα γραφεία του,

Ταμίας και Υπεύθυνη Συντονισμού η κ. Ελένη Βαΐου, με βοηθό ταμία τον κ. Στέλιο Κόβρα,

Υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων ο κ.  Σταύρος Καρύδης, ο οποίος θα συνεργαστεί με το αναπληρωματικό μέλος κ. Βαγγέλη Χαραλαμπίδη για την διαχείριση των social media και της διαδικτυακής προβολής του Φορέα και της Ερεσού,

Υπεύθυνη εκδηλώσεων η κ. Άννα Σταυράκη σε συνεργασία με το αναπληρωματικό μέλος κ. Ιωάννα Σάββα.

Για την νέα Εξελεγκτική Επιτροπή  εξελέγησαν οι κ. Άρης Γιαννακέλος, Θοδωρής Γιαννακέλος και Χρήστος Βότσης.

Κλείνοντας ο πρόεδρος ευχαρίστησε τα μέλη, τους συνεργάτες, τους εθελοντές και τους υποστηρικτές του Φορέα σε αυτή την κοινή πορεία και τόνισε ότι: “με την προσφορά προσωπικού χρόνου, υπηρεσιών και προϊόντων δείχνουμε έμπρακτα την αγάπη που έχουμε για τον τόπο μας. Η συμμετοχή σας, η υποστήριξή σας και η οικονομική συνδρομή σας στο Φορέα είναι επένδυση για το μέλλον. Δίνοντας το ελάχιστο, κερδίζουμε το μέγιστο, για όλους εμάς και την Ερεσό μας”.

Μοιράσου το άρθρο!