Τουρισμός

16/12/2022 - 14:46

Εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα στη Λέσβο - Προώθηση του Μαθητικού Τουρισμού στο νησί μας

«Θα είστε πρεσβευτές στους μαθητές των σχολείων σας και στους γονείς τους για να επισκεφθούν το νησί μας και σας ευχαριστούμε για την ένθερμη ανταπόκριση» τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχθηκε σήμερα 16.12.2022 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ομάδα Εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από διάφορα μέρη της Ελλάδας, που επισκέπτονται το νησί μετά από πρόσκληση και δαπάνες  της Περιφέρειας, στο πλαίσιο διοργάνωσης Εκπαιδευτικών Εκδρομών και του Μαθητικού Τουρισμού.

Στην τελετή ήταν παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Λέσβου και Πρωτογενούς Τομέα Πανάγος Κουφέλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Στυλιανός Καμπούρης ,  ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τιμολέων Θεοφανέλλης  και η Διευθύντρια Τουρισμού Αγγελική Πολυτάκη. 

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά θετικό κλίμα από πλευράς εκπαιδευτικών, οι οποίοι ήδη από την πρώτη στιγμή αναγνώρισαν το υψηλό πρόσημο της Λέσβου  στον Πολιτισμό, την Ιστορία και το Εκπαιδευτικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει. 

Ο Περιφερειάρχης  στο χαιρετισμό του υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Σας καλωσορίζω στη πατρίδα της Σαπφούς και του Ελύτη, τη Λέσβο ένα νησί με Πολιτισμό από αρχαιοτάτων ετών. Διασώζονται ως σήμερα σπίτια με αρχιτεκτονικά στοιχεία από όλους τους τόπου  που είχαν αναπτυχθεί σχέσεις  με τη Λέσβο και τους κατοίκους της. Μεταξύ αυτών το σπίτι του Ελύτη.  Το νησί παρουσιάζει οικολογικό ενδιαφέρον και διαθέτει ένα μοναδικό γεωλογικό Μνημείο το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου και το ομώνυμο Μουσείο.» 

Σε άλλο σημείο ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στις παραγωγικές πηγές του νησιού αναφέρθηκε στην προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής για ανάπτυξη του Τουρισμού παρατήρησης των πουλιών και των ειδών που διαβιούν αποκλειστικά στη Λέσβο, στην Κτηνοτροφία που αποφέρει  το μεγαλύτερο κομμάτι εισοδήματος στην οικονομία του τόπου,  ως 3ος γαλακτοπαραγωγικός Νομός της Ελλάδας , με 400.000 αιγοπρόβατα και 22 τυροκομεία. Στον  Θρησκευτικό Τουρισμό , τα Μουσεία και το Πολιτισμικό του υπόβαθρο ως περιοχή σύνορο με έναν άλλο Πολιτισμό.

«Θα είστε πρεσβευτές στους μαθητές των σχολείων σας και στους γονείς τους για να επισκεφθούν το νησί μας και σας ευχαριστούμε για την ένθερμη ανταπόκριση» τόνισε ο Περιφερειάρχης. 

 

δ

Μοιράσου το άρθρο!