Τουρισμός

11/12/2012 - 06:48

Το Επιμελητήριο στην Τουριστική Έκθεση Σμύρνης

Το Επιμελητήριο στην Τουριστική Έκθεση Σμύρνης

 

Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση TRAVEL TURKEY IZMIR TOURISM FAIR AND CONFERENCE που πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 9 Δεκεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο της Σμύρνης, έλαβαν μέρος με κοινό περίπτερο, το Επιμελητήριο Λέσβου, η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων και η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, οι Τουριστικοί Φορείς του Μολύβου, της Γέρας και της Καλλονής και ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης. Η παρουσία του κοινού περιπτέρου ήταν ιδιαίτερα σημαντική, ενώ το Επιμελητήριο Λέσβου εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Θ. Καλογρίδης, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Β. Μυρσινιάς και το μέλος του Δ.Σ. κ. Κ. Σωτηράκης.

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Λέσβου και το Επιμελητήριο Σμύρνης, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, εκδήλωση για την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού τουρισμού στα πλαίσια της υπογραφής σχετικού μνημονίου συνεργασίας των δυο Επιμελητηρίων, με θέμα: «Λέσβος: το νησί της φύσης και του πολιτισμού – Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO. Δυνατότητες εκπαιδευτικών επισκέψεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχολικών μονάδων». Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε από τον Αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Ν. Ζούρο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ο ίδιος συνέταξε και επιμελήθηκε, για τη Λέσβο.  

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, η επιχειρηματική αποστολή πραγματοποίησε σημαντικές συναντήσεις με την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Σμύρνης, η οποία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ενώ συζητήθηκαν κι άλλες προτάσεις για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία προς το νησί μας.

Επίσης πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Προξενείο της Σμύρνης, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη διευκόλυνση των τούρκων επισκεπτών προς τη Λέσβο, τα Visa Centers καθώς και η δυνατότητα εξαγωγών των τοπικών μας προϊόντων προς τη Τουρκία.

Συναντήσεις επίσης έγιναν και στο Επιμελητήριο Σμύρνης, όπου οι Λέσβιοι επιχειρηματίες πραγματοποίησαν επαφές  με τούρκους από τη Σμύρνη αλλά και την ευρύτερη περιοχή, διερευνώντας τη δυνατότητα επιχειρηματικών συνεργασιών.

Ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Β. Μυρσινιάς συναντήθηκε ακόμη με τον Πρόεδρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου του Τσεσμέ, Ρεμπί Ακντουράκ, με τον οποίο συζήτησαν θέματα συνεργασίας με τον ΛΟΙΑΘ, για τη πραγματοποίηση κοινών δράσεων στο άμεσο μέλλον.

Τέλος στα πλαίσια της επιχειρηματικής αποστολής του Επιμελητηρίου Λέσβου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου του Αϊβαλί με θέμα την προσέλευση μαθητικού τουρισμού στη Λέσβο.

Μοιράσου το άρθρο!