Τουρισμός

18/02/2019 - 12:59

Εξαιρετικά νέα για τα Θέρμα του Κόλπου Γέρας ... Προοπτικές για τον ιαματικό τουρισμό


Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου Λέσβου και προσωπικά του Δημάρχου Σπύρου Γαληνού, με αριθμό Φύλλου της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως 385/13 Φεβρουαρίου 2019, αναγνωρίζεται από το Υπουργείο Τουρισμού ως ιαματικός, ο φυσικός πόρος «Πηγή Θέρμα Κόλπου Γέρας».


Συγκεκριμένα, αναγνωρίζεται ως ιαματικός ο φυσικός πόρος «Πηγή Θέρμα Κόλπου Γέρας» Δήμου Λέσβου για λουτροθεραπεία, με ιαματικές ιδιότητες που ενδείκνυνται για ρευματικές παθήσεις χρόνιους ρευματισμούς, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες και παθήσεις νευρικού συστήματος.


Ο Δήμαρχος, Σπύρος Γαληνός, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή που είναι αποτέλεσμα επίμονης και συστηματικής προσπάθειας, που ολοκλήρωσε με επιτυχία ο Δήμος Λέσβου. Τόνισε ακόμη ότι, με την αναγνώριση ως ιαματικού του φυσικού πόρου «Πηγή Θέρμα Κόλπου Γέρας», δίνεται η δυνατότητα να αναπτυχθεί περεταίρω ο τουρισμός υγείας – ευεξίας και στο πλαίσιο μιας αναπτυξιακής στρατηγικής και προγραμματισμού να αναδειχθεί το νησί μας - που είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε ιαματικούς φυσικούς πόρους - ως ιαματικός προορισμός.

Μοιράσου το άρθρο!