Τουρισμός

10/08/2022 - 12:43

Χάρτης περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών της Β. Λέσβου από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου

Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου πραγματοποιεί για 9η συνεχόμενη χρονιά, την έκδοση φυλλαδίου-χάρτη περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών της Β. Λέσβου με σκοπό την ανάπτυξη και υποστήριξη των κάθετων αγορών, την προώθηση και την προβολή του νησιού ως εναλλακτικού προορισμού

Στον χάρτη - έντυπο αναπτύσσεται ένα μεγάλο ασφαλών και σηματοδοτημένων από την ΕΤΑΛ δίκτυο περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών,  καθώς και σημεία με ενδιαφέρον περιβαλλοντικό, γεωλογικό και παρατήρησης πουλιών για όλη την Λέσβο.

Στο χάρτη απεικονίζεται η διαδρομή του διεθνή αγώνα δρόμου βουνού Lesvos Trail και υπάρχουν πολύτιμες πληροφορίες για τους περιπατητές και ποδηλάτες που κινούνται σε αυτές τις διαδρομές.

Είναι το μοναδικό ολοκληρωμένο και ενημερωμένο έντυπο σε δύο γλώσσες που υπάρχει σε αυτή την κατηγορία επισκεπτών, διανέμεται δωρεάν σε όλη την Λέσβο, και αναδεικνύει την Λέσβο ως περιπατητικό και ποδηλατικό προορισμό.

Παράλληλα η έκδοση δίνεται δωρεάν σε φορείς που συμμετέχουν σε τουριστικές εκθέσεις για τον εναλλακτικό τουρισμό για την διακίνησή του στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Σημαντική ενημέρωση για κάθε επισκέπτη είναι ότι στον χάρτη έχει προστεθεί QR CODE για να μπορέσει ο κάθε χρήστης να συνδεθεί από το κινητό του με το application Hiking on Lesvos –“The Other Aegean Trails μία εφαρμογή που έχει δημιουργήσει ο Φορέας και αφορά έναν ψηφιακό οδηγό πεζοπορίας και εξερεύνησης του φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής του Μολύβου και της Πέτρας, η οποία ενσωματώνει πληροφορίες και χαρακτηριστικά για τις παραπάνω πεζοπορικές διαδρομές.

Μοιράσου το άρθρο!