Χωρίς δρομολόγια Σμύρνη – Μυτιλήνη το καλοκαίρι του 2026
Δεν θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι του 2026 τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια Σμύρνη Alsancak – Λέσβος, σύμφωνα με ανάρτηση της ταξιδιωτικής σελίδας Mytilini Life, που επικαλείται ανακοίνωση της İZDENİZ.
Η γραμμή, η οποία είχε ξεκινήσει το 2022, δεν θα λειτουργήσει τη θερινή περίοδο του 2026. Όπως αναφέρεται, η απόφαση συνδέεται με την οικονομική αβεβαιότητα, την αύξηση του λειτουργικού κόστους, αλλά και τις εκτεταμένες εργασίες συντήρησης στον στόλο της εταιρείας.
Η εξέλιξη αυτή αφορά άμεσα τη Λέσβο, καθώς η σύνδεση με τη Σμύρνη είχε ιδιαίτερη σημασία για την τουριστική κίνηση από την Τουρκία προς το νησί, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Προς το παρόν, δεν προκύπτει ότι τα δρομολόγια θα εκτελεστούν με άλλο τρόπο μέσα στη θερινή περίοδο του 2026.