Τουρισμός

09/10/2015 - 19:17

Η Περιφέρεια κοιμάται... ο τουρισμός βουλιάζει!

1.1.  Διάχυτη η ανησυχία των Επαγγελματιών του Τουρισμού και γενικά των Λέσβιων, απ’ την «αναίτια» (;) καθυστέρηση / απροθυμία, να εισαχθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο (Π.Σ.), η πρόταση ίδρυσης «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ» (ΟΤΑΛ) – εργαλείο αναγνωρίσιμων, ανταγωνιστικών μας Προορισμών, που διαχειρίζονται την Ανάπτυξη / Προβολή τους επιτυχώς – μ’ έκδηλη την επιθυμία της Τοπικής Κοινωνίας, να γνωρίζει τους λόγους της…. «ολιγωρίας».


1.2.   ΖΗΤΟΥΜΕ  την άμεση εισαγωγή / έγκριση του  ΟΤΑΛ απ’ το Π.Σ., προκειμένου να ξεκινήσει απρόσκοπτα η λειτουργία του, ιδιαίτερα χρήσιμη / κρίσιμη στη σημερινή δυσμενέστατη συγκυρία της επιτεινόμενης Ύφεσης, των Capital Controls και του εντεινόμενου φαινόμενου του Προσφυγικού, σ’ απόσταση αναπνοής απ’ την όμορη γείτονα Χώρα, με την καλπάζουσα Ανάπτυξη και την «ιδιάζουσα διαχείριση» των Μεταναστευτικών εκροών της – εισροών μας.


2.        Επίσης προς τη σωστή κατεύθυνση θα ‘ταν στο ίδιο Π.Σ. να ζητηθεί απ’ την Πολιτεία (και τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή ΄Οργανα), η άμεση θέσπιση Αντισταθμιστικών Μέτρων, Κινήτρων και Προγραμμάτων, με άμβλυνση της γραφειοκρατίας τους, για την ανακούφιση Νοικοκυριών, Επαγγελματιών κι Επιχειρήσεων.


3.        Η δρομολόγησή τους πρέπει να ξεκινήσει…….. «χθες», μαζί και σε συνεργασία με την πρόσφατα συσταθείσα Ομάδα Εργασίας (Διαχείρισης, Προβολής / Μεταναστευτικού), πριν να ‘ναι …… πολύ αργά κι ολοκληρωθεί η αποδόμηση του Κοινωνικού μας ιστού, ο αφελληνισμός των Τοπικών Επιχειρήσεων κι η κατάρρευση του 2ου σε μέγεθος (μετά την Κρήτη)  νησιού μας – ανατολικής εσχατιάς Ελλάδος και Ε.Ε., - προκαλώντας τον ακρωτηριασμό τους – μ’ απρόβλεπτες γαιοπολιτικές συνέπειες εις βάρος όλων, επωμιζόμενοι όλοι μας τις βαρύτατες ευθύνες «άστοχων» κι όχι μόνο…. χειρισμών.


4.        Αυτονόητος ο σεβασμός μας στα ΄Οργανα  της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης αλλά και στο θεσμικό μας ρόλο, Παλλεσβιακής έκφρασης και Πανελλαδικής εμβέλειας.
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ

 

 

 

up date απάντηση από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

 

Όπως ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Νίκος Κατρακάζος στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσης για το μεταναστευτικό, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου παρουσία όλων των τουριστικών φορέων καθώς και του δήμου Λέσβου, το θέμα της συμμετοχής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στον υπό σύσταση Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης της Λέσβου θα συζητηθεί σε προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 


 
 

Μοιράσου το άρθρο!