Τουρισμός

29/01/2016 - 09:45

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην Έκθεση Emitt στην Κωνσταντινούπολη

Στην Emitt, τη μεγαλύτερη Τουριστική Έκθεση της Τουρκίας και 4η μεγαλύτερη στον κόσμο, που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη, μετέχουν με δικό τους περίπτερο τα 10 κατοικημένα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

 

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου παρευρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης που έγιναν από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας κ. Mahir Unal.

 

Κατά την επίσκεψη του Υπουργού στο περίπτερο των νησιών του Βορείου Αιγαίου, η Περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι ο πολιτισμός είναι η γέφυρα που ενώνει τις κοινές προσπάθειες επ’ ωφελεία των δύο λαών,  προσκάλεσε τον Υπουργό σε όποιο νησί εκείνος επιλέξει- από τη Λήμνο μέχρι την Ικαρία- και τόνισε ότι όποιος επισκέπτεται τα νησιά έχει την ευκαιρία να γευτεί τα μοναδικά προϊόντα που παράγονται και να περάσει καλά, κάνοντας δραστηριότητες που σχετίζονται με το βουνό και τη θάλασσα. «Φεύγοντας μένει πάντα με την επιθυμία μιας επόμενης νέας επίσκεψης», είπε η κα. Καλογήρου.

 

Σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο καθηγητής κ. Νικόλαος Ζούρος παρουσιάζει σήμερα τους μοναδικούς γεωλογικούς θησαυρούς του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Σιγρίου.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!