Τουρισμός

17/04/2022 - 07:19

Ήρθε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη (φωτο)

Με 350 Αμερικανούς

Πριν από λίγο  (ώρα 07:15) έκανε την εντυπωσιακή του εμφάνιση στο λιμάνι της Μυτιλήνης το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2022 εγκαινιάζοντας τη νέα τουριστική περίοδο

«Ξεκινάμε από μηδενική βάση’ από το 2015 με το προσφυγικό ματώσαμε και βαλτώσαμε» έει χαρακτηριστικά στο GRTimes.gr ο ναυτιλιακός – τουριστικός πράκτορας Ηλίας Πίκουλος. Την ικανοποίησή του για την εκκίνηση της κρουαζιέρας στο νησί εκφράζει και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς λέγοντας «φαίνεται ότι αλλάζει το κλίμα, μπαίνουμε σιγά σιγά και στον κλάδο της κρουαζιέρας».

Σχετικά με το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που έφτασε στη Μυτιλήνη προερχόμενο από Κωνσταντινούπολη θα μείνει στο λιμάνι μέχρι τις 17:00 και θα αναχωρήσει  τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο Insignia της Oceania Cruises, και όπως πληροφορείται το GRTimes.gr, οι επιβαίνοντες θα είναι Αμερικάνοι. «Θα υποδεχθούμε 350 Αμερικάνους, κάποιοι από τους οποίους θα ακολουθήσουν εκδρομές στην Αγιάσο και στο Καγιάνι (σ.σ. 6 χλμ. από Μυτιλήνη στην περιοχή Ταξιάρχες)» δηλώνει ο κ. Πίκουλος.

Το θετικό είναι ότι λόγω του εορταστικού ωραρίου σήμερα θα είναι ανοιχτή η αγορά της Μυτιλήνης

Το κρουαζιερόπλοιο Insignia έχει μήκος 180 μ. και πλάτος 25 μ., ο συνολικός αριθμός επιβατών ανέρχεται σε 684 και πληρώματος σε 400. Διαθέτει τέσσερα εστιατόρια, το Aquamar Spa και Vitality Center, οκτώ σαλόνια και μπαρ, ένα καζίνο και 342 πολυτελείς σουίτες και καμπίνες, όπου σχεδόν το 70% διαθέτουν ιδιωτικές βεράντες.

Σχετικά με την προσέλευση κρουαζιερόπλοιων φέτος στη Μυτιλήνη, «ευελπιστούμε να πιάσουμε τα 20 πλοία» δηλώνει ο ναυτιλιακός – τουριστικός πράκτορας και προσθέτει «σκεφτείτε ότι το 2009 και το 2010 είχαμε 100 προσεγγίσεις». Επόμενη άφιξη κρουαζιέρας στο νησί ορίζεται η Πέμπτη 5 Μαΐου.

 

 

Όπως είπε στην κάμερα της ΕΡΤ ο τουριστικός πράκτορας Ηλίας Πίκουλος «φέτος έχουν προγραμματιστεί άλλες 19 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων αλλά επιβάλλεται δημιουργηθεί ασφαλής ντόκος πρόσδεσης αυτού του μεγέθους των πλοίων, κάτι που ζητάνε και οι ίδιες οι εταιρίες που διαχειρίζονται την κρουαζιέρα. Στη Μυτιλήνη το θέμα αυτό βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων πάνω από 20 χρόνια αλλά επί του παρόντος αν δεν προχωρήσει το master plan που μόλις πριν από λίγες ημέρες εγκρίθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν προβλέπεται να υπάρξει κάποια εξέλιξη.

Μοιράσου το άρθρο!