Τουρισμός

11/07/2012 - 15:20

Καλωσόρισμα 500 τουριστών από την Κύπρο με παραδοσιακές γεύσεις

Παραδοσιακές γεύσεις της λεσβιακής κουζίνας και όχι μόνο, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι 500 επιβάτες και το πλήρωμα του κυπριακού κρουαζιερόπλοιου Salamis Filoxenia, που κατέπλευσε την Τρίτη το πρωί, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, στο λιμάνι της Μυτιλήνης και παρέμεινε μέχρι τις 8 το βράδυ στο νησί μας.

Η πρωτοβουλία ήταν του Επιμελητηρίου Λέσβου και στηρίχθηκε αφιλοκερδώς και πολύ ένθερμα από αρκετούς φορείς, επιχειρηματίες που διέθεσαν τα υλικά για τις ανάγκες της γευσιγνωσίας, καθώς και τους υπαλλήλους του Επιμελητηρίου, προκειμένου να προβληθεί με τον καλύτερο τρόπο στους κύπριους επισκέπτες η ξεχωριστή γαστρονομική μας κουλτούρα, αλλά και η πολιτιστική μας παράδοση.

 Η διοργάνωση συμπεριελάμβανε γευστικές διαδρομές με αντιπροσωπευτικές λεσβιακές συνταγές, που ανέλαβε το Lesvοskitchen.gr σε συνεργασία με τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Παρακοίλων και επικεφαλής την Πρόεδρό του κα Μ. Γιαβάση, γλυκές δημιουργίες από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καταστηματαρχών της Επάνω Σκάλας κ. Γ. Μολυβιάτη και τον επιχειρηματία κ. Β. Πανταζή, έκθεση των καλλιτεχνών της Εικαστικής Παρέμβασης, αλλά κι ένα χορευτικό κομμάτι από το συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΕΠΑΝΩ ΣΚΑΛΑ». Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης προσφερόταν στους επιβάτες δωρεάν ούζο.

Παράλληλα, μεγάλη ικανοποίηση αποτέλεσε για το Επιμελητήριό μας, η πραγματοποίηση του αιτήματός του, για τη  λειτουργία  καταστήματος με λεσβιακά προϊόντα μέσα στο κρουαζιερόπλοιο, που θα ήταν έτοιμο να υποδεχθεί το κοινό το ίδιο βράδυ, και στο οποίο ήδη μέχρι στιγμής τοποθέτησαν επιλεγμένα προϊόντα τους οι επιχειρήσεις: ΕΒΑ ΑΕ, ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΛΕΣΒΟΥ ΑΒΕΕ, ΛΕΒΑ ΑΕ, ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗ, ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΜΙΧΑΗΛ και BUY LESVOS.

Επίσης το Επιμελητήριο, διέθεσε στο εν λόγω κατάστημα, ένα ικανό αριθμό βιβλίων και cd της έκδοσής του «ΛΕΣΒΟΣ: Κάθε γεύση μια ιστορία», ώστε αυτά να προσφέρονται ως δώρο, μαζί με σημαντικές αγορές των τοπικών μας προϊόντων.

Μοιράσου το άρθρο!