Τουρισμός

12/03/2024 - 14:32

"Λέσβος και η Λήμνος, δυναμική παρουσία  στην Γερμανική αγορά ως ταξιδιωτικοί προορισμοί"

Το Επιμελητήριο Λέσβου συμμετείχε στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου ΙΤΒ που διεξήχθη το διάστημα 5-7 Μαρτίου, με τον Γενικό Γραμματέα του Επιμελητηρίου και Πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου Παναγιώτη Χατζηκυριάκο.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αποστολή των τελευταίων ετών από την Ελλάδα καθώς στα 1.000 τ.μ. του ελληνικού περιπτέρου φιλοξενήθηκαν φέτος συνολικά 85 συνεκθέτες, μεταξύ των οποίων ελληνικές επιχειρήσεις, Περιφέρειες (και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου) και Δήμοι. Επιπλέον, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία μιας εμπειρίας γευσιγνωσίας ελαιόλαδου υψηλής ποιότητας από την Λέσβο και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν επαφές σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και επιχειρηματικότητας Μυτιλήνης Νίκο Γιαννάκα, με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ και επικεφαλής της Ελληνικής αποστολής στην έκθεση ΙΤΒ κο Δημήτρη Φραγκάκη, με την Διευθύντρια του γραφείου ΕΟΤ στην Γερμανία με έδρα την Φρανκφούρτη κα Νικολέτα Λεκανίδη και tour operators και παράγοντες της γερμανικής τουριστικής αγοράς.

Ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Λέσβου δήλωσε: "Στόχος για μας ήταν η Λέσβος και η Λήμνος να έχουν μια δυναμική παρουσία  στην Γερμανική αγορά ως ταξιδιωτικοί προορισμοί ώστε να προγραμματιστούν πτήσεις τσάρτερ από την Γερμανία, εφόσον γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και δράσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Το έντονο ενδιαφέρον για την Γερμανική αγορά καταδεικνύεται και από την παρουσία τεσσάρων τουριστικών γραφείων της Λέσβου στην Έκθεση."

 

Μοιράσου το άρθρο!