Τουρισμός

17/10/2012 - 18:27

«Λεσβιακό Πρωινό», το καλύτερο

«Λεσβιακό Πρωινό», το καλύτερο

 

«Λεσβιακό Πρωινό» θα είναι το θέμα της συνάντησης που διοργανώνουν σήμερα (17/10/2012)  στις 6 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Πασιφάη» της Σκάλας Καλλονής, εκπρόσωποι του τουριστικού τομέα της Λέσβου.
Επιχειρηματίες της Ένωσης Ξενοδόχων, μέλη γυναικείων συνεταιρισμών, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Λέσβου και άλλων φορέων θα συναντηθούν σήμερα στο κέντρο του νησιού για να συζητήσουν τη δυνατότητα συνεργασίας με τοπικούς παραγωγούς, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κατ’ εξοχήν «Λεσβιακό Πρωινό», που θα προσφέρεται στους επισκέπτες των καταλυμάτων της Λέσβου.
Όπως εξήγησε στο «ΕΜΠΡΟΣ» εκ μέρους της σχετικής επιτροπής που έχει δημιουργηθεί η επιχειρηματίας Χρύσα Αντωνίου, η ιδέα βασίζεται σε σχετικό πρόγραμμα με θέμα «Ελληνικό Πρωινό», που «τρέχει» πανελλαδικώς από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας.
 
«Εμείς θα ασχοληθούμε με το “Λεσβιακό Πρωινό”, που θα αποτελείται από προϊόντα τοπικών παραγωγών, στοχεύοντας αφενός στην τόνωση της τοπικής παραγωγής και αφετέρου στην καλύτερη προβολή των προϊόντων του νησιού, ώστε να γνωρίσουν και οι επισκέπτες μας τι παράγουμε», λέει η κ. Αντωνίου. «Θέλουμε να έρθουν οι ξενοδόχοι σε επαφή με τους παραγωγούς και να δημιουργήσουν έναν ιδιαίτερο “πάγκο” με προϊόντα, ενώ όσοι θα συμμετέχουν, θα υπογράψουν ένα σύμφωνο, που θα τους υποχρεώνει να περιλαμβάνουν τα συγκεκριμένα προϊόντα στο πρωινό των καταλυμάτων τους, ώστε οι πελάτες να τα βρίσκουν πάντα.»
 
Στη σημερινή συνάντηση έχουν κληθεί όλοι οι ξενοδόχοι και οι παραγωγικοί φορείς της Λέσβου. Από εκεί και πέρα, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η εξωστρέφεια του νησιού, οι εμπλεκόμενοι φορείς σκοπεύουν να συζητήσουν και το ενδεχόμενο συμμετοχής στα τέλη Ιανουαρίου στη HORECA, τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση σε πανελλαδικό επίπεδο στο χώρο της ενδιαίτησης, σε ειδικό χώρο που θα διαθέτει και για τα προϊόντα της Λέσβου το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας.
 
πηγη: ΕΜΠΡΟΣ/ Βαγγελιώ Χρηστίδου

Μοιράσου το άρθρο!