Τουρισμός

29/11/2023 - 09:44

"Μάθημα" Τουρισμού και Γαστρονομίας στο Μόλυβο

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Δεσμός» το Δεύτερο Σχολείο Τουρισμού και Γαστρονομίας που διοργάνωσε ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου σε συνεργασία με το ACT (American College of Thessaloniki) και το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, με σκοπό την επιμόρφωση των στελεχών της τουριστικής βιομηχανίας της ευρύτερης περιοχής.  

 

Το τριήμερο 24-26 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το Σχολείο Τουρισμού, με εισηγητές τον κ. Ανέστη Αναστασίου και την κα. Ράνια Σεμερτζιάν. Ο Ανέστης Αναστασίου είναι υπεύθυνος των προγραμμάτων Διοίκησης Τουρισμού και Φιλοξενίας στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης και η κυρία Σεμερτζιάν Ράνια εκπαιδεύει στελέχη σε ευρύ φάσμα θεματολογίας που αφορά στην ανάπτυξη δεξιοτήτων Επικοινωνίας και προσωπικής ανάπτυξης, ενώ παράλληλα διδάσκει σχετικά μαθήματα σε πτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές στο ACT – The American College of Thessaloniki.

Την  Παρασκευή 24/11 και το Σάββατο 25/11 ο πρώτος εισηγητής ανέλυσε στους συμμετέχοντες τεχνικές διαπραγμάτευσης και πειθούς, τα βήματα που χρειάζονται για να είναι επιτυχημένη μια διαπραγμάτευση, τα οφέλη, την αντιμετώπιση εμποδίων και την ικανότητα να δημιουργούμε σχέσεις εμπιστοσύνης με πελάτες και συναδέλφους.

 

Το Σάββατο το απόγευμα και την Κυριακή 26/11 η κυρία Ράνια Σεμερτζιάν παρουσίασε στους συμμετέχοντες τους διαφορετικούς τρόπους της σωστής επικοινωνίας με τους πελάτες, τις τεχνικές της ενεργητικής ακρόασης, την διαχείριση παραπόνων, την δύναμη της λεκτικής επικοινωνίας, και μέσα από ασκήσεις roll play έδωσε στους παραβρισκόμενους μια ενδιαφέρουσα ματιά της σωστής επικοινωνίας σε ρεαλιστικό χρόνο.           

Το Σχολείο Τουρισμού έκλεισε με την παρουσίαση «Ο Γαστρονομικός τουρισμός, ως σύγχρονη τάση και η συμβολή του στην τουριστική ανάπτυξη: Η περίπτωση του Μουσείο Ούζου  Ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης» από το Μουσείο Ούζου της Ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτη και γευστική δοκιμή ούζου.  

Το  Σχολείο Τουρισμού και Γαστρονομίας που ήταν δωρεάν για τους συμμετέχοντες, διοργανώθηκε από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου με τη συγχρηματοδότηση του προγράμματος CLLD LEADER. Πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ και το ACT (American College of Thessaloniki), ενώ είχε την υποστήριξη του Σωματείου Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου, της ΠΟΕΣΕ και των Ποτοποιών Ούζου, Βαρβαγιάννη και Ισιδώρου Αρβανίτη.

 

Ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου κ. Μόλβαλης Νικόλαος αναφέρθηκε στην βούληση του φορέα να εφαρμόζει το κοινό όραμα των μελών του προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, με την συνεργασία και την συνεχή μάθηση και εκπαίδευση, για την δημιουργία κοινών απόψεων για τις ανάγκες, τα προβλήματα και τις προοπτικές που σχετίζονται με το τουριστικό προϊόν της Λέσβου και ανανέωσε το ραντεβού για το 2024.

Μοιράσου το άρθρο!