Τουρισμός

15/11/2023 - 11:32

Με στόχο τον αθλητικό τουρισμό η Περιφέρεια Β. Αιγαίου στην «ΟΠΑΠ MARATHON EXPO 2023»

H Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά συμμετείχε με δικό της περίπτερο στην «ΟΠΑΠ MARATHON EXPO 2023», τη μεγαλύτερη αθλητική έκθεση στη χώρα, που συνοδεύει με τεράστια επιτυχία τον Αυθεντικό Μαραθώνιο που διεξάγεται στην Αθήνα.

Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί τη σημαντικότερη διεθνή έκθεση του κλάδου του αθλητισμού και του αθλητικού τουρισμού και υποδέχεται τους 70.000 δρομείς από όλο τον κόσμο  του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, αλλά και τους λάτρεις του δρομικού κινήματος. 

Από 8 έως 11 Νοεμβρίου 2023,  στο Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do του Φαλήρου η Περιφέρεια  Βορείου Αιγαίου  συμμετείχε με την προοπτική ανάπτυξης και προώθησης του αθλητικού τουρισμού, προβάλλοντας όλες τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που φιλοξενούνται στα νησιά μας.

Η Περιφερεια Βορείου Αιγαίου  εστίασε στην ποικιλομορφία των νησιών μας και τις ιδιαιτερότητες τους  με στόχο την  προσέλκυση τουριστών στον τομέα του αθλητικού τουρισμού αλλά και όλων των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

δ

Το παρών στη φετινή έκθεση έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης  Αθλητισμού κ. Δημήτρης Κουρσουμπάς   και είχε εποικοδομητικές επαφές με αθλητικούς φορείς. Tο περίπτερο της Π.Β.Α. επισκέφθηκαν φίλοι του Αθλητισμού, αθλητές, πρωταθλητές αλλά και ο νικητής του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου ο Έντουιν Κίπροπ Κίπτοο, ενώ στο περιθώριο της έκθεσης δόθηκαν ειδικά αγωνιστικά μπλουζάκια  με το λογότυπο της Περιφέρειας για τους  συμμετέχοντες δρομείς Μαραθωνίου των νησιών μας.  

φ

O Αντιπεριφερειάρχης  Αθλητισμού κ. Δημήτρης Κουρσουμπάς   ανέφερε χαρακτηριστικά:

« Συμμετείχαμε  δυναμικά στην ΟΠΑΠ Marathon Expo, την σημαντικότερη διεθνή έκθεση στον  κλάδο του αθλητισμού. Εργαζόμαστε  ώστε να εφαρμοστεί  ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, που θα έχει κοινωνικά χαρακτηριστικά και στόχους, με επίκεντρο το παιδί, το νέο, τον εργαζόμενο, το συνταξιούχο, ενώ η στόχευση της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού  στα νησιά μας, έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς της τουριστικής βιομηχανίας, αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Για τον  Περιφερειάρχη μας Κωνσταντίνο Μουτζούρη ο τομέας του αθλητισμού αποτελεί κύριο παράγοντα τόσο της κοινωνικής όσο και της πολιτιστικής ανάπτυξης και προβολής του τόπου μας».

Μοιράσου το άρθρο!