Τουρισμός

07/11/2013 - 17:05

Οι αλυκές Λέσβου ως οικοτουριστικές περιοχές - Πρώτη συνάντηση συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου

Την Δευτέρα 11 & την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013, θα πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη, η 1η Συνάντηση Εταίρων του έργου : «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΛΥΚΩΝ ΩΣ ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ - “SALT”» στα πλαίσια του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας (INTERREG), Ελλάδα – Κύπρος 2007 – 2013.
Ο Δήμος Λέσβου, εντάχθηκε και υλοποιεί το παραπάνω έργο στα πλαίσια του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας (INTERREG), Ελλάδα – Κύπρος 2007 – 2013.

Στόχος του έργου αποτελεί η επανάκαμψη των αλυκών, η προστασία, ανάδειξη και αξιοποίησή τους μέσα από ήπιες παρεμβάσεις στο πλαίσιο του οικοτουρισμού. Επιμέρους σκοποί είναι η προστασία και ανάδειξη των υδροβιότοπων των αλυκών της περιοχής συνεργασίας και η ήπια «εκμετάλλευση» των χώρων των αλυκών με τη δημιουργία οικοτουριστικών δραστηριοτήτων όπως παρατήρηση πουλιών, κέντρο ενημέρωσης επισκεπτών, χώροι περιπάτου.  
Στο πλαίσιο της εν λόγω συνάντησης, την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013, στις 9:30 το πρωί, στο Παλαιό Δημαρχείο, θα γίνει από το Δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο, καλωσόρισμα των εκπροσώπων των Δήμων Λάρνακας Κύπρου & Αγίου Νικολάου Κρήτης και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί των εκπροσώπων των παραπάνω Δήμων

Μοιράσου το άρθρο!