Τουρισμός

19/04/2023 - 17:22

Οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ στη Λέσβο - Πάνω από 2.000 Τούρκοι επισκέπτες μέχρι το Σάββατο

Με δυο πτήσεις τσάρτερ από το Λονδίνο και από την Ολλανδία, ανοίγει αύριο η τουριστική περίοδος για τη Λέσβο. Και οι δύο πτήσεις φτάνουν στη μία το μεσημέρι και το Επιμελητήριο, μαζί με τους τουριστικούς φορείς, διοργανώνουν εκδήλωση υποδοχής με τοπικά προϊόντα, αλλά και τα σαντούρια της Αγιάσου.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, οριστικοποιήθηκαν οι προσεγγίσεις  για τη φετινή σεζόν, που από τον Ιούνιο μέχρι και τον Αύγουστο θα είναι 19 την εβδομάδα, με αυξημένες τις πληρότητες στ’ αεροπλάνα.

Όσον   αφορά την αεροπορική σύνδεση με την Κωνσταντινούπολη που η ίδια η εταιρία Πήγασος ανακοίνωσε, ο κ. Χατζηκυριάκος εκτίμησε ότι δεν θα ξεκινήσει τη φετινή χρονιά, αλλά υπάρχει πρόθεση της εταιρίας εδώ και χρόνια να ξεκινήσει ένα τέτοιο δρομολόγιο.

Αύριο ξεκινάει και το Μπαϊράμι για τους Τούρκους και μέχρι το Σαββατοκύριακο πάνω από 2.000 επισκέπτες αναμένεται να φτάσουν στη Λέσβο, με τα καταλύματα κυρίως γύρω από την πόλη της Μυτιλήνης να έχουν μεγάλες πληρότητες μέχρι και την Κυριακή. 

“Χαμηλές πτήσεις” για τη Λέσβο στον τουρισμό κρουαζιέρας, αφού φέτος αναμένονται μόνο 9 προσεγγίσεις, ενώ τα αποτελέσματα της ανάθεσης της προβολής του νησιού σε αυτό το επίπεδο που έχουν ανατεθεί σε εξειδικευμένο γραφείο, θα αρχίσουν να φαίνονται μετά από το 2024.

 

πηγη: 

https://www.ertnews.gr// 

Μοιράσου το άρθρο!