Τουρισμός

27/06/2013 - 13:55

Οι πρώτοι Σέρβοι τουριστές στη Λέσβο - Εκδήλωση υποδοχής

Με αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον, αφίχθησαν σήμερα το πρωί στη Λέσβο, οι πρώτοι 137 Σέρβοι τουρίστες της σεζόν με πτήση τσάρτερ, από το Βελιγράδι.

Στην εκδήλωση υποδοχής που πραγματοποιήθηκε λίγο αργότερα στην περιοχή του Αρχαίου Υδραγωγείου, κοντά στους Λάμπου Μύλους, παρέστησαν ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, Χρήστος Κορδώνης, δίνοντας το στίγμα της Δημοτικής Αρχής, στην όλη προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανάδειξη της πρόσθετης αξίας του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας.

Η προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την καινούργια, δυναμική και πολλά υποσχόμενη αγορά της Σερβίας, ξεκίνησε ουσιαστικά τον περασμένο Φεβρουάριο, με την παρουσία του Δημάρχου Λέσβου, του Μητροπολίτη Μυτιλήνης και εκπροσώπων των τουριστικών γραφείων του νησιού μας Alonia Travel και Travel Services, το πρακτορείο Fox Travel, κ.α. στη μεγάλη Τουριστική Έκθεση του Βελιγραδίου.

Αποτέλεσμα της οργανωμένης αυτής προσπάθειας προώθησης της Λέσβου στη Σερβία, ως τουριστικό προορισμό είναι και η σημερινή άφιξη του πρώτου charter, για τη φετινή τουριστική σεζόν, με πολύ καλές προβλέψεις για συνέχιση των πτήσεων και τα επόμενα χρόνια.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, Χρήστος Κορδώνης, καλωσόρισε τους Σέρβους τουρίστες και τους ευχήθηκε καλή διαμονή στο νησί μας και τους κάλεσε να γίνουν καλοί πρεσβευτές του τόπου μας. Τόνισε ότι είναι πολύ θετικό το γεγονός της τουριστικής κίνησης προς τον τόπο μας από την Σερβία και γι’ αυτό θα πρέπει όλοι μαζί οι υπεύθυνοι φορείς, αλλά και όσοι σχετίζονται με την τουριστική ανάπτυξη να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να αυξήσουμε το τουριστικό ρεύμα και να διευρύνουμε την πολύ καλή τουριστική αγορά της Σερβίας.

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, με τη σειρά του, αφού καλωσόρισε τους Σέρβους τουρίστες, εξέφρασε την μεγάλη ικανοποίηση του για την πολύ θετική αυτή εξέλιξη, για την οποία ο Δήμος Λέσβου κατέβαλε ιδιαίτερες προσπάθειες. Τόνισε ότι, τόσο η χώρα μας, όσο και το νησί μας, συνδέονται πατροπαράδοτα με τη χώρα της Σερβίας και γι΄αυτό θα πρέπει οι δεσμοί φιλίας, αλλά και των τουριστικών ανταλλαγών, να ενισχυθούν και να διευρυνθούν. Υπενθύμισε επίσης, ότι ο τέως Δήμος Μυτιλήνης έχει αδελφοποιηθεί με το Δήμο του ΣΕΡΜΠΣΚΥ BROD της Βοσνίας από πολύ παλιά, την φιλοξενία παιδιών κατά τη διάρκεια των δυο πολέμων στο νησί μας, με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μήθυμνας, κ.κ. Χρυσοστόμου, του Συλλόγου ΕλληνοΣερβικής Φιλίας, Δημάρχων, του ιδίου ως Νομάρχη Λέσβου και ως Βουλευτή παλιότερα, λοιπών εκπροσώπων τοπικών θεσμών κλπ. και την ανθρωπιστική βοήθεια που μεταφέρθηκε απ’ το νησί μας εκεί, στις δύσκολες μέρες των πολεμικών συγκρούσεων, την έλευση ακόμη και πέρυσι χορευτικού συγκροτήματος και χορωδίας από την ως άνω αδελφοποιημένη πόλη και την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων στο θέατρο του Κάστρου στη Μυτιλήνη κλπ. Ο κ. Βουνάτσος εξέφρασε επίσης τα θερμά συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες του προς τους τουριστικούς πράκτορες, που ήταν οι «στυλοβάτες» της προσπάθειας, καθώς και σε όλους όσοι βοήθησαν στις σημαντικές τουριστικές συμφωνίες, οι οποίες θα τονώσουν την οικονομία του τόπου μας, στην πολύ δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο. «Μέλημα μας θα πρέπει να είναι η εδραίωση και η επέκταση της τουριστικής αυτής συμφωνίας, για να έρθουν όσο το δυνατό περισσότεροι Σέρβοι τουρίστες, στον πανέμορφο και ευλογημένο τόπο μας», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Λέσβου.

Οι Σέρβοι τουρίστες, ευχαρίστησαν θερμά για την εγκάρδια υποδοχή, που περιελάμβανε λουλούδια, τοπικά εδέσματα και παραδοσιακούς χορούς και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τις πρώτες εικόνες φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος που αντίκρισαν στο νησί μας και την ευγένεια των κατοίκων του.   

Μοιράσου το άρθρο!