Τουρισμός

02/06/2014 - 21:44

«Οικο-Περιηγητές» από το Φορέα Τουρισμού Μολύβου

     Στο Φορέα Τουρισμού Μολύβου αναπτύξαμε ένα δίκτυο πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών, με σκοπό να προσφέρουμε στον επισκέπτη την άμεση επαφή με τη φύση, τους κατοίκους και την ιστορία της περιοχής.

     Η δράση αυτή πραγματοποιείται για 2η συνεχόμενη χρονιά, με την ανάπτυξη και υποστήριξη των κάθετων αγορών που έχει αναπτύξει ο Φορέας Τουρισμού, με σκοπό την προώθηση και την προβολή του νησιού ως εναλλακτικού προορισμού. Στην προσπάθεια μας αυτή συμμετείχε ενεργά και η Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου Α.Ε (ΕΤΑΛ), η οποία πραγματοποίησε ένα μεγάλο μέρος της σήμανσης και της χαρτογράφησης των περιπατητικών και των ποδηλατικών διαδρομών, στα πλαίσια του έργου «ΟΙΚΟ-ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ»

     Το δίκτυο των πεζοπορικών και των ποδηλατικών διαδρομών προβάλλεται μέσω ενός έντυπου φυλλαδίου – χάρτη που περιέχει αναλυτική περιγραφή για τις προτεινόμενες διαδρομές, καθώς και χρήσιμα στοιχεία (χιλιομετρικές αποστάσεις, εκτιμώμενος χρόνος, βαθμός δυσκολίας διαδρομής, σημεία ενδιαφέροντος, πολιτιστικά στοιχεία, κλπ) για τον επισκέπτη.

     Παράλληλα, ο Φορέας Τουρισμού δημιούργησε χάρτη του οικισμού Μολύβου, με σκοπό να προσφέρει στον επισκέπτη όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που χρειάζεται κατά τη διάρκεια παραμονής του στην περιοχή μας.

     Ενημερώνουμε ότι τα παραπάνω έντυπα, μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το Γραφείο του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, για την ενημέρωση των επισκεπτών - τουριστών.

 

Μοιράσου το άρθρο!