Τουρισμός

27/06/2023 - 13:22

Πάνω από 8.000 Τούρκοι τουρίστες στη Λέσβο για το Κουρμπάν Μπαϊράμ

Περισσότεροι από 8.000 Τούρκοι αναμένεται να επισκεφτούν τη Λέσβο κατά την διάρκεια της γιορτής τους, Κουρμπάν Μπαϊράμ, η οποία φέτος θα διαρκέσει 9 ημέρες, μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή 2 Ιουλίου.

Ήδη τα πρώτα γκρουπ έφτασαν στο νησί από την Παρασκευή 23 Ιουνίου, ενώ καθημερινά πραγματοποιούνται πέντε έκτακτα δρομολόγια από Αϊβαλί για Μυτιλήνη αλλά και τα προγραμματισμένα από τη Σμύρνη.

Σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες οι Τούρκοι τουρίστες που θα επισκεφτούν το νησί αναμένεται να ξεπεράσουν σε αριθμό τους επισκέπτες του 2019, χρονιά που είχε καταγραφεί ρεκόρ αφίξεων για την συγκεκριμένη γιορτή.

Από Κωνσταντινούπολη, από παραλιακές πόλεις αλλά και από Άγκυρα και άλλες περιοχές της Τουρκίας οι επισκέπτες επιλέγουν τη Λέσβο για τις ομορφιές της, το καλό φαγητό και το ούζο.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο τουριστικός πράκτορας Άρης Λαζαρής «υπάρχει μεγάλη ροή και καθημερινά το ενδιαφέρον αυξάνεται. Υπάρχουν πολλά έκτακτα δρομολόγια και τα καταλύματα στην περιοχή της Μυτιλήνης και σε άλλες περιοχές τους νησιού έχουν την μέγιστη πληρότητα. Πιστεύουμε θα έχουμε ρεκόρ αφίξεων

 

Δείτε σχετικό βίντεο από την ΕΡΤ

πηγη:

ertnews.gr /  Αναστασία Σπυριδάκη

Μοιράσου το άρθρο!