Τουρισμός

04/07/2023 - 16:15

Πως η Λέσβος μπορεί να γίνει τουριστικός προορισμός κρουαζιέρας

Προαγγελία του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Τουριστικοί Λιμένες και Μαρίνες

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης στο πλαίσιο της συνεργασίας με την εταιρία  FIVE SENSES CONSULTING AND DEVELOPMENT και τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της κ. Ιωάννη Μπρα  για την ανάπτυξη τουρισμού κρουαζιέρας στη Λέσβο, παραχώρησαν από κοινού Σ/Τ σήμερα 4.7.2023 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου με φυσική παρουσία και τηλεδιάσκεψη.

 

Στο πάνελ της Συνέντευξης συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Ευάγγελος Μυρσινιάς , ο Τουριστικός Πράκτορας Ηλίας Πίκουλος και η Βασιλική  Ροδοπούλου από τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας με αρμοδιότητα την υλοποίηση της Σύμβασης Συνεργασίας.  Παρών ήταν και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης  Γιάννης Μουτζούρης.  

 

Ο Περιφερειάρχης  εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συνεργασία  αυτή και αναφέρθηκε στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται από τον κ. Μπρα. 

Ο κ. Μπράς αναφέρθηκε στην  άριστη συνεργασία  του αρμόδιου τμήματος της Περιφέρειας  του Πράκτορα Κρουαζιέρας κ. Πίκουλο και του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, ώστε η εταιρία του  να προχωρήσει  αμέσως σε swot analysis  σχετικά με τη Λέσβο ως τουριστικό προορισμό κρουαζιέρας και τη μελέτη των trends,  που ανέδειξαν τις αδυναμίες και ευκαιρίες που υπάρχουν . Τα αποτελέσματα της μελέτης επιβεβαίωσαν ως αδυναμία το μεταναστευτικό πρόβλημα που υπήρξε και  το πρώτο που θα έπρεπε να γίνει είναι να επανασυστηθεί το νησί ως τουριστικός προορισμός. , ανατρέποντας την εικόνα που υπήρχε , πράγμα που όπως τόνισε με ικανοποίηση, έγινε. Όπως ο ίδιος σημείωσε   οργανώθηκε επίσης ένα report με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νησιού που θα μπορούσαν να προσελκύσουν επιβάτες κρουαζιέρας , που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους τουριστικούς πράκτορες  όταν έρχονται σε επαφή με εταιρίες και επιβάτες κρουαζιέρας.

φ

Δημιουργήθηκε επίσης το βιβλίο εκδρομών του προορισμού Λέσβος  για τους επιβάτες πλοίων κρουαζιέρας , το οποίο ήδη έχει σταλεί σε όλες τις εταιρίες οργάνωσης κρουαζιέρας που αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά  του νησιού και τις εκδρομές που μπορούν να γίνονται.  Σε άλλο σημείο ο κ. Μπρα υπογράμμισε ότι ο προγραμματισμός στη κρουαζιέρα γίνεται τρία χρόνια μπροστά, τα σημαντικά αποτελέσματα θα προκύψουν την περίοδο  2024-2026,   ενώ  αναφέρθηκε σε ένα project που εξελίσσεται σε συνεργασία με τη διεύθυνση τουρισμού της Περιφέρειας υπό την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη ,που έχει στόχο την αύξηση του επιπέδου άμεσης πληροφόρησης κάθε επισκέπτη , σχετικά με τις επιλογές και τι μπορεί να επισκεφθεί και να απολαύσει.

Το project αφορά στην  τοποθέτηση πινακίδων πληροφόρησης σε διάφορα κομβικά σημεία.  Τέλος ο κ. Μπρα υπογράμμισε , ότι το σημαντικότερο που έπρεπε να γίνει, που ήταν η ανατροπή της εικόνας του νησιού ως νησί γεμάτο με εγκλωβισμένους μετανάστες , επιτεύχθηκε και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τα επόμενα βήματα προσέλκυσης τουρισμού κρουαζιέρας. 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μυρσινιάς ευχαριστώντας την Περιφέρεια  για τις ενέργειες που έγιναν,  υπογράμμισε ότι η προσπάθεια προβάλλει το τουριστικό προϊόν της Λέσβου και τη ξαναβάζει στο χάρτη του Τουρισμού και όχι μόνο ως προορισμό κρουαζιέρας.

Ο Ναυτικός Πράκτορας κ. Ηλίας Πίκρουλος παίρνοντας το λόγο , έδωσε το αναλυτικό πλάνο των πρώτων προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων για φέτος, που είναι 8 στον αριθμό. Τέλος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τις συνεχής προσπάθειες τόνωσης του Τουρισμού στη Λέσβο με μία αναμνηστική πλακέτα. 

Η συνέντευξη έκλεισε με την προαγγελία του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Τουριστικοί Λιμένες και Μαρίνες καθώς και με την ενημέρωση ότι οι τελικές προτάσεις της Εταιρίας Five Senses Consulting and Development θα κατατεθούν τον προσεχή Οκτώβριο.

Μοιράσου το άρθρο!