Τουρισμός

15/07/2023 - 19:16

Προβλήματα υδροδότησης στο Μόλυβο και... τεράστια δυσφήμηση για το νησί μας

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου Αφροδίτη Βατή αναφέρει για τα προβλήματα υδροδότησης που αντιμετωπίζει ο Μόλυβος:

ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΕΡΟΥ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΜΟΛΥΒΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ:

Διαβάζοντας τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες σχετικά με το πρόβλημα του νερού που αντιμετωπίζει ο Μόλυβος τις τελευταίες μέρες θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα κάτωθι:

Έχουμε ενημερώσει την ΔΕΥΑΛ από την πρώτη στιγμή για τις καταγγελίες που δεχόμαστε από επισκέπτες, πρακτορεία, επιχειρηματίες και ντόπιους λόγω των συνεχών διακοπών υδροδότησης εδώ και πολλές ημέρες, και ιδιαίτερα στα υψηλότερα σημεία του χωριού. Επίσης διαμαρτυρηθήκαμε επανειλημμένα για τη μια δεξαμενή που έχει ζημιά και χρίζει επισκευής εδώ και δυο μήνες τώρα.

Η απάντηση της ΔΕΥΑΛ ήταν η εξής:

Α) Αποκλειστική αιτία των συνεχών διακοπών υδροδότησης είναι η υπερβολική χρήση, με αποτέλεσμα τις απογευματινές ώρες κυρίως, να μην προλαβαίνει να γεμίζει η μια δεξαμενή που υπάρχει. Τα πρώτα σπίτια που αντιμετωπίζουν έλλειψη νερού είναι στα σπίτια που βρίσκονται δυστυχώς στα ανώτερα επίπεδα του χωριού.

Β) Στο ερώτημα μας σχετικά με τη 2η δεξαμενή που βρίσκεται εκτός λειτουργίας τους τελευταίους 2 μήνες λόγω βλάβης μας ενημέρωσαν πως ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με την δεξαμενή που είναι εκτός λειτουργίας.

Γ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΠΙΛΥΣΗ του προβλήματος η ΔΕΥΑΛ στέλνει καθημερινά 1 πιστοποιημένο βυτιοφόρο που τροφοδοτεί συνεχώς με νερό τη δεξαμενή. Κατόπιν των συνεχών παρεμβάσεων τις τελευταίες ημέρες και πάλι από την Δημοτική Αρχή, αναμένουμε σήμερα την αποστολή και 2ου βυτιοφόρου για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Δ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΛΥΣΗ του προβλήματος, που αντιμετωπίζουμε πολύ εντονότερα ιδίως τα τελευταία πέντε χρόνια, η ΔΕΥΑΛ, ως καθ’ ύλην αρμόδια, εκτελεί έργο κατασκευής, εξωτερικού υδραγωγείου Μήθυμνας, εκτιμώμενης αξίας 407,000.000 ευρώ. Ενώ αναμέναμε την έναρξη του έργου μέσα στον χειμώνα, υπεγράφη επιτέλους από τη ΔΕΥΑΛ σύμβαση στις 12/4/23. Το έργο αυτό, μας τονίζουν ότι, ΔΙΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ στο εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης του Μολύβου.

Ε) Ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο ξεκίνησε τις εργασίες τον Ιούνιο με στόχο διεκπεραίωσης του εντός 6 μηνών. Μας διευκρινίσαν ότι οι εργασίες που γίνονται αυτή την στιγμή ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΝΕΡΟΥ που αντιμετωπίζει ο Μόλυβος.

Κατανοούμε πως πρέπει να κάνουμε για μια τελευταία φορά υπομονή ελπίζοντας, για την μόνιμη επίλυση του σοβαρότερου ίσως προβλήματος που αντιμετωπίζει η περιοχή μας.

Κατανοούμε πως είναι ανούσιο πλέον να τονίσουμε πως έπρεπε το έργο να είχε ξεκινήσει νωρίτερα, όπως αναμέναμε μέσα στον χειμώνα.

Κατανοούμε και σεβόμαστε τις υπερπροσπάθειες που γίνονται συγκεκριμένα από τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΛ κ. Φυντανή, και από τους αντιπροσώπους του Δήμου μας στην ΔΕΥΑΛ, του κ. Κωνσταντίνου Πάππου και του κ. Γιώργου Αλάνη.

Η ουσία είναι όμως πως στην πιο τουριστική περιοχή της Λέσβου, σε μια χρονιά που έχουμε καταφέρει να προσελκύσουμε παραπάνω επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και να μπορέσουμε να ανακάμψουμε μετά από πολλά χρόνια κρίσεων, στην καρδιά του καλοκαιριού, έχοντας κάνει τεράστιες προσπάθειες να ανατρέψουμε τις αρνητικές εικόνες και εντυπώσεις που υπήρχαν για το νησί μας, η σημερινή κατάσταση που αντιμετωπίζουμε αποτελεί ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ. Επηρεάζει με το χείριστο τρόπο την ποιότητα ζωής όλων μας και επηρεάζει στο έπακρον με τον χείριστο τρόπο τους επαγγελματίες. Δεν κατανοεί ο επισκέπτης, και ούτε καταλαβαίνει τις δικαιολογίες των αρμοδίων και μη.

Οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες και οι επισκέπτες απαιτούν άμεση λύση! Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

Μοιράσου το άρθρο!