Τουρισμός

08/05/2012 - 11:33

Σήμανση αρχαιολογικών χώρων και έκδοση φυλλαδίων από το Φορέα Τουρισμού Μολύβου

     Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, ολοκλήρωσε με την σύμφωνη γνώμη και την επιμέλεια της Κ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Μυτιλήνης, την σήμανση των αρχαιολογικών ανασκαφών που βρίσκονται εντός του παραδοσιακού οικισμού.

     Συγχρόνως με την σήμανση, εκδόθηκαν δύο φυλλάδια, ένα στην ελληνική και ένα στην αγγλική γλώσσα, πάλι με την επιμέλεια της  υπηρεσίας που δίνουν  στον επισκέπτη την ταυτότητα της ανασκαφής και τα ευρήματα της.

     Στόχος στο αμέσως επόμενο διάστημα είναι  η έκδοση ενός βιβλίου που θα περιλαμβάνει όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα της Μήθυμνας και θα αναφέρετε στην ιστορία του οικισμού.

     Ο Φορέας Τουρισμού ευχαριστεί την κυρία  Helen Electrie Lindsay, που η οικονομική της συμβολή ήταν σημαντική για την υλοποίηση αυτών των δράσεων.

     Επίσης ευχαριστεί την Κ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Μυτιλήνης, για την επιμέλεια, την συνεργασία και την συνεισφορά της στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Φορέας για την σήμανση και την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων.

     Ακόμη ευχαριστεί την 14η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Μυτιλήνης, για την ολοκλήρωση της σήμανσης με καινούριες πινακίδες στο κάστρο Μολύβου, που τοποθετήθηκαν πρόσφατα κι ενημερώνουν πλήρως τους επισκέπτες.

Μοιράσου το άρθρο!