Τουρισμός

08/12/2022 - 17:28

Σύγχρονες υπηρεσίες ευεξίας και θερμαλισμού στις ιαματικές πηγές Πολιχνίτου στη Λέσβο

Στις ράγες της υλοποίησης τροχοδρομείται η επένδυση για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών Πολιχνίτου, στη Δυτική  Λέσβο. Αυτό διαφάνηκε, κατά την διάρκεια της παρουσίασης του project στα πλαίσια της Ημερίδας με θέμα: «To αναπτυξιακό έργο  του Θερμαλιστικού-Ιαματικού Γεωπάρκου στις Ιαματικές Πηγές του Πολιχνίτου της Λέσβο» που διοργανώθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολιχνίτου στις 6 Δεκεμβρίου 2022.

Επιφανείς ακαδημαϊκοί και ειδικοί επαγγελματίες του κλάδου των ιαματικών πηγών και της Ευεξίας, ανέπτυξαν τη δυναμική της επένδυσης της κατασκευαστικής ΤKC -που προχώρησε στην 25ετή εκμίσθωση των Ιαματικών Πηγών που προβλέπει τη ριζική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος- επιχειρηματικό σχέδιο που η ενισχύει τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, πετυχαίνει την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, εμπλουτίζει το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν, στηρίζοντας και ενδυναμώνοντας τα οικονομικά μεγέθη της τοπική κοινωνίας και οικονομίας. 

Ομιλητές της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολιχνίτου ήταν οι Ιωάννης Τούντας, Καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής, Κωνσταντίνος Κουσκούκης, Καθηγητής Δερματολογίας & Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής Ελλάδος, Σταύρος Μαυρίδης, Όμιλος EUROTEL, Αθανάσιος Κουτσουραδής, Φυσικοθεραπευτής – Πρόεδρος PHYSIOATHENS, Θεόδωρος Γ. Κούσκος, Οικονομολόγος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων & Πρόεδρος της TKC, Μιχάλης Βραχόπουλος, Καθηγητής ΕΚΠΑ, Στράτος Ιωσηφέλλης, Διατροφολόγος – Chef, Τατάκης Παναγιώτης, Αρχιτέκτων Μηχανικός – Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Wilma Baans, Group Business Development Consultant – ENSANA HOTELS. 

Χαιρετισμό απηύθυναν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Ευάγγελος Μυρσινιάς, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου κ. Ταξιάρχης Βέρρος και ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών κ. Μάρκος Δανάς. 

Αναφερόμενος στην επένδυση των Ιαματικών πηγών Πολιχνίτου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της TKC AE Κατασκευών Μελετών, που υλοποιεί την επένδυση, κ. Θεόδωρος Κούσκος τονίζει: «Με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουμε τo αναπτυξιακό έργο  του Θερμαλιστικού-Ιαματικού Γεωπάρκου στις Ιαματικές Πηγές του Πολιχνίτου της Λέσβου οι οποίες για χρόνια ήταν αναξιοποίητες. Αξίζει να αναφερθεί ότι  οι πηγές συγκαταλέγονται στις θερμότερες της Ευρώπης, στοιχείο που αποτελεί ένα μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

"Στόχος μας", τόνισε, "είναι μέσα από τη δυναμική ενασχόληση του έργου, να προσφέρουμε ένα ολιστικό τουριστικό προϊόν επικεντρωμένο στον Ιατρικό Τουρισμό Ευεξίας-Υγείας το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με την βιώσιμη ανάπτυξη".

Ο κ. Κούσκος κλείνοντας, σημείωσε ότι «θέλουμε το project να είναι ελκυστικό κυρίως σε τουρίστες από την Δυτική Ευρώπη, που είναι ήδη γνώστες του συγκεκριμένου τουριστικού προϊόντος. Τέλος σχεδιάζεται η σύνδεση των ιαματικών υπηρεσιών και θεραπειών με εγχώριους και διεθνείς Ασφαλιστικούς Οργανισμούς που αναζητούν αντίστοιχες υπηρεσίες».

Η επένδυση των Ιαματικών Πηγών Πολιχνίτου

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο, εντός του συγκεκριμένου θερμαλιστικού Γεωπάρκου έκτασης 105 στρ., η TKC θα αναπτύξει υπηρεσίες ευεξίας και θερμαλισμού σε συνεργασία με εξειδικευμένους παρόχους υπηρεσιών Ιαματικής και Ιαματικής ιατρικής.

Στην κατεύθυνση αυτή έχουν αναπτυχθεί συνεργασίες με τους φορείς: ELITOUR, ASKLEPIEIA HEALTH CLUSTER, EUROTEL, ENSANA, APOLLO TRAVEL αλλά και πολλούς άλλους. Το εν λόγω έργο αποτελεί το πρώτο πανελλαδικά επιχειρηματικό πλάνο ανάπτυξης δομών Ιαματικής ιατρικής και εξειδικευμένων υπηρεσιών Ιαματικού Τουρισμού και Ευεξίας, με μοντέλο συνεργασίας ιδιώτη και φορέα Δημοσίου.

Μοιράσου το άρθρο!