Υγεία

12/03/2021 - 09:16

46 συνολικά τα κρούσματα στην Αγία Παρασκευή

Ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο Στρατή Ζαφείρη:

Χθες είχαμε τα αποτελέσματα από το μαζικό τεστ του ΕΟΔΥ  που έγινε στην Αγία Παρασκευή την Δευτέρα 8/3. Είχαμε 5 νέα κρούσματα που προστίθενται στα 3 που καταγράφηκαν στην ίδια ιχνηλατηση με ραπιντ τεστ. Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στην Αγία Παρασκευή ανέρχεται πλέον σε 24 στο γηροκομείο και 22 στο υπόλοιπο χωριό. Υπάρχει ένα μούδιασμα. Τα μέτρα τηρούνται γενικά καλλίτερα από τις πρώτες μέρες που εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα στο χωριό.

Θα χρειαστεί να γίνει πιο μαζική ιχνηλατηση για να υπάρξει καλλίτερη εικόνα της πανδημίας. Αυτό θα γίνει από τον ΕΟΔΥ στις 17/3. Ελεύθερο τεστ σε όποιον θέλει χωρίς προϋποθέσεις.

Τον ένα χρόνο πανδημίας ζήσαμε δίπλα μας τα κρούσματα. Είχαμε απώλειες. Δύο χαρακτηριστικά συμπεριφοράς καταγραφόταν πάντα. Ο υπερβολικός φόβος αλλά και η άγνοια κινδύνου σε συνδυασμό την μη τήρηση των κανόνων προφύλαξης.

Αυτή τη φορά η διασπορά είναι μεγαλύτερη. Τα κρούσματα περισσότερα. Χρειάζεται γνώση της διασποράς που γίνεται μέσα από τα μαζικά και στοχευμενα τεστ. Και τήρηση των υγειονομικών οδηγιών. Να προστατευθούν οι νοσούντες και να ελεγχθεί η παραπάνω διάχυση του ιού.

Οι γιατροί ο Δήμος η αστυνομία και οι δημότες καλούνται να παίξουν τον δικό τους ρόλο. Να βγούμε από αυτή της έξαρση της επιδημίας στο χωριό μας χωρίς απώλειες.

Είμαστε εδώ παρόντες.

Μοιράσου το άρθρο!