Υγεία

23/03/2023 - 19:29

Άκουσε και αυτά Αλκιβιάδη Στεφανή... όχι μόνο κομματικές φιέστες στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Παρέμβαση από το Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Την Τρίτη 21 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο χώρο του νοσοκομείου για βράβευση της ομάδας του αιμοδυναμικού.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι οι συνάδελφοι που απασχολούνται στη Αιμοδυναμική μονάδα είναι άξιοι συγχαρητηρίων.

Όπως δεν χωρά αμφιβολία ότι προχτές έγινε μια μικροκομματική φιέστα εν κρυπτό [δεν κλήθηκε ούτε καν ο Σύλλογος Εργαζομένων…] που με πρόσχημα την βράβευση των υγειονομικών της Αιμοδυναμικής μονάδας θέλησαν να αλληλοσυγχαρούν ο Διοικητής τον κο Στεφανή και τούμπαλιν.

Αφήνουμε ασχολίαστες τις προεκλογικές & ψηφοθηρικές παραινέσεις του κ. Στεφανή, όμως επειδή δηλώνει σύμβουλος του πρωθυπουργού για ακριτικά νησιά, οφείλουμε να του θυμίσουμε ότι τέσσερα χρόνια τώρα, ούτε μία φορά δεν ζήτησε να βρεθεί με το σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου Μυτιλήνης και να ενημερωθεί για τα προβλήματα του Νοσοκομείου, των ασθενών & των υγειονομικών.

Να τον ενημερώσουμε λοιπόν ότι:

• Το ισοζύγιο συνταξιοδοτήσεις -προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, το Βοστάνειο την τετραετία 19-22 είναι με αρνητικό πρόσημο, • το ψυχιατρικό τμήμα στο έλεος του Θεού,

• κρίσιμες ειδικότητες γιατρών δεν έχουν αναπληρωθεί: ψυχίατρος, ακτινολόγος, νεφρολόγος, ενδοκρινολόγος κλπ,

• ακόμα και η Αιμοδυναμική μονάδα, άργησε τουλάχιστον κατά ένα χρόνο να λειτουργήσει και μετά από τέσσερα χρόνια ακόμα βρίσκεται με δανεικό επεμβατικό καρδιολόγο από το στρατό.

Τέλος θα θέλαμε να ενημερώσουμε την διοίκηση του νοσοκομείου ότι σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις είθισται να καλείται ο Σύλλογος & ότι αυτές δεν προσφέρονται για ψηφοθηρική & κομματική καπήλευση, (πόσο μάλλον από έναν εκπρόσωπο μιας κυβέρνησης, που εν μέσω πανδημίας όχι μόνο δεν ενίσχυσε έως όφειλε την δημόσια υγεία αλλά προώθησε την ιδιωτικοποίηση της).

Τέλος αφού συγχαρούμε για άλλη μια φορά τους συναδέλφους της Αιμοδυναμικής μονάδας για όσα πρόσφεραν, να μεταφέρουμε την απορία μας προς την διοίκηση -γιατί μας προκαλεί εντύπωση- γιατί δεν προηγήθηκαν εκδηλώσεις ηθικής επιβράβευσης και σε άλλα τμήματα και μονάδες του Νοσοκομείου; Όλοι οι εργαζόμενοι και τα τμήματα θέλουν επιβράβευση , όχι όμως με χειροκροτήματα και φιέστες αλλά με μόνιμες προσλήψεις , εξοπλισμό , καλές εργασιακές συνθήκες.

 

Μοιράσου το άρθρο!