Υγεία

27/03/2020 - 07:23

Οι ήρωες του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και... ένα μικρό "αλλά"

Τη δική του μάχη δίνει και το Νοσοκομείο Μυτιλήνης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στο νησί μας.

Μπορεί έως τώρα να μην υπάρχει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και η κατάσταση να είναι υπό πλήρη έλεγχο  αλλά το Νοσοκομείο προετοιμάζεται για τα δυσκολότερα...Κάθε μέρα βελτιώνεται η ετοιμότητα και αυξάνει το επίπεδο συναγερμού.

Η αναστολή όλων των χειρουργείων - όπως συμβαίνει σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας - δίνει ανάσα στο προσωπικό ώστε να είναι όλοι σε ετοιμότητα να ριχτούν στη μάχη με τον κορονοϊό όποτε αυτό χρειαστεί. Βέβαια η ευχή όλων είναι να μην φθάσει στο κόκκινο το μοναδικό νοσοκομείο του νησιού μας. Ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε και το θέμα του ΚΥΤ της Μόριας που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί.

Όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου, γιατροί και νοσηλευτές, διοικητικοί υπάλληλοι και λοιπό προσωπικό είναι οι Άνθρωποί μας, οι ήρωες μας που έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο διαχείρισης της πανδημίας και να παρέχουν ασφάλεια στους κατοίκους του νησιού μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Νοσοκομείο Μυτιλήνης παρασκευάζει τα δικά του αντισηπτικά καλύπτοντας τις ελλείψεις που έχουν παρατηρηθεί. Ασφαλώς και οι εργαζόμενοι ζητούν από την Πολιτεία την παροχή επιπλέον προστατευτικών υλικών.

Ωστόσο υπάρχει και ένα ζήτημα που πρέπει να εξεταστεί.

Κι ενώ η μεγάλη μάχη θα δοθεί στη Μυτιλήνη υπάρχουν ακόμη άτομα από το προσωπικό του Νοσοκομείου που με διάφορα τερτίπια παραμένουν αποσπασμένοι σε περιφερειακές δομές υγείας του νησιού μας.  Εκεί που δεν υπάρχει ούτε ανάγκη ούτε φόρτος εργασίας. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τουλάχιστον 3 περιπτώσεις.

Τόσο ο Διοικητικής του Νοσοκομείου όσο και ο Σύλλογος Εργαζομένων πρέπει να κοιτάξουν αυτό το θέμα γιατί στη μεγάλη μάχη δεν πρέπει να απουσιάζει κανένας "στρατιώτης". Είναι εξάλλου άδικο απέναντι σε όλους αυτούς τους ήρωες του Νοσοκομείου Μυτιλήνης που παραμένουν στις θέσεις τους και είναι έτοιμοι να δώσουν κάθε μάχη, κάθε μέρα! 

Ως πολίτες οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζομένους του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Η σκέψη μας είναι κοντά τους. 

Μοιράσου το άρθρο!