Υγεία

01/04/2021 - 07:21

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε εργαζόμενους στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

Συνάδελφοι/ συναδέλφισσες. Καθημερινά εδώ και ένα χρόνο  παλεύουμε για την προστασία της υγείας και της ζωής μας,  μετρώντας πλήγματα σε ανθρώπινες ζωές, στην εργασία μας, στο εισόδημά μας. Όλο αυτό το διάστημα, κυβέρνηση και εργοδοσία σφυρίζουν αδιάφορα για τα πολλαπλά κρούσματα σε χώρους εργασίας. Αποδεικνύουν περίτρανα ότι η ασφάλεια των εργαζομένων και γενικά η ανθρώπινη ζωή μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.

     Όσο και να προσπαθούν να θολώσουν τα νερά ότι όλα βαίνουν καλώς, η πραγματικότητα επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο ότι εμείς οι  εργαζόμενοι είμαστε πλήρως εκτεθειμένοι χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας για την υγεία την δική μας και των οικογενειών μας. Είμαστε αντιμέτωποι καθημερινά με την έκρηξη κρουσμάτων μέσα στους χώρους εργασίας μας, τα ελλιπή μέτρα ατομικής προστασίας, τα ανύπαρκτα υγειονομικά πρωτόκολλα και την εργοδοτική αυθαιρεσία.

      Τελευταίο σοβαρό παράδειγμα είναι η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε εργαζόμενους στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ. Οι συνάδελφοι/ισσες αναγκάζονται να δουλεύουν σε μη ασφαλείς και ακατάλληλους χώρους, στοιβαγμένοι χωρίς τις απαραίτητες αποστάσεις που χρειάζονται και χωρίς να γίνεται η κατάλληλη ιχνηλάτηση και καραντίνα. Τα κρούσματα αυξάνονται, τα υγειονομικά πρωτόκολλα γίνονται λάστιχο, ενώ για επαναλαμβανόμενα τεστ ούτε λόγος. Η κατάσταση με λίγα λόγια είναι τραγική, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τόσο των εργαζομένων στο ΚΥΤ, όσο και των προσφύγων και μεταναστών. 

 

Φτάνει πια! Εδώ και τώρα να παρθούν  ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων στο ΚΥΤ του ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ.

 

Μοιράσου το άρθρο!