Αφιερώματα

14/03/2022 - 09:59

1980: Ο απαγορευμένος γάμος χωροφύλακα στη Λέσβο

Απαγορευμένος γάμος χωροφύλακα στη «νεοδημοκρατία» του 1980 (Συντοπίτης μας παρέδωσε στους Φίλους Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας,το παρακάτω πρακτικό Επιτροπής Αποτάξεων Χωροφυλακής).

Έξι χρόνια μετά την πτώση της χούντας με τον σημειωτόν εκδημοκρατισμό του «Εθνάρχου», το αρμόδιο συμβούλιο Χωροφυλακής επιβάλλει ΄την ποινήν της αποτάξεως από το σώμα, σε χωροφύλακα που τόλμησε να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του χωρίς την άδεια της Υπηρεσίας του, αφού η νύφη δεν διέθετε πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων !!!

Αλίμονο δε για την επιλογή του, αφού η νύφη… «διαπλασθείσα υπό την άμεσον επίδρασιν του οικογενειακού της περιβάλλοντος δεν είναι αφοσιωμένη εις τα εθνικά ιδεώδη και δεν έχει την ανάλογον δια σύζυγον χωροφύλακος κοινωνικήν θέσιν ως τούτο προκύπτει:

Εκ του ότι ο πατήρ της από της περιόδου της εχθρικής κατοχής ήτο οργανωμένος εις την ΕΠΟΝ (ακούς εκεί να είναι αντιστασιακός!!!), έκτοτε δε διετήρησε τας ακραίας ιδεολογικάς του θέσεις τας οποίας προσφάτως διεδήλωσε επισήμως και δια του τύπου, αναπτύσων άμα και δραστηριότητα εντός του κύκλου των ομοϊδεατών του και δεν είναι αφοσιωμένος εις τα εθνικά ιδεώδη, καθώς και η μήτηρ και ο αδελφός λόγω επηρεασμού συγγενείας, συνοικίσεως και οικονομικής εξαρτήσεως αυτών εκ του συζύγου και πατρός, αλλά και ιδίας ακραίας ιδεολογικής τοποθετήσεως του αδελφού» .

Και τον είχαν προειδοποιήσει αυστηρώς, ότι θα απολυθεί αν παντρευτεί την… εκλεκτή της καρδιάς του, όπως έκαναν σε κάθε άνθρωπο που υπηρετούσε στη Χωροφυλακή, στο Στρατό κλπ.

Αλλά σε αυτή την περίπτωση ο γαμπρός προτίμησε την ανθρωπιά από τον εξευτελισμό, τους τα βρόντηξε κάτω, έγινε αγρότης και έζησε αυτός καλά και αυτοί χειρότερα, παρέα με τους σκοταδιστικούς και απάνθρωπους καθεστωτικούς τους νόμους. Βέβαια θέλησαν να δώσουν και μια ευκαιρία στον πατέρα της νύφης για να ελαφρύνει το «παράπτωμα» και του ζήτησαν να κάνει δήλωση… (αποκηρύσσω μετά βδελυγμίας τον κομμουνισμόν και τας παραφυάδας αυτού… ), ναι στο έτος 1980. Και ο πατέρας είπε το εξής αμίμητο στον Διοικητή της Χωροφυλακής: «Κυρ-Διοικητά κάνι ησύ δήλουσ’ ότι δεν είσι δηξιός να κάνου τσι γω δήλουσ’ ότι δεν είμι αριστηρός…»

Τα παραπάνω έγιναν σε κωμόπολη της Λέσβου το 1980 !!!

Πηγη:

https://fimpod.gr/

Μοιράσου το άρθρο!