Αφιερώματα

03/08/2018 - 09:16

"Η Εδέμ του Μπέη" στην Αγία Παρασκευή Λέσβου

Η

Εδέμ του Μπέη! Ένας  ζεστός και φιλόξενος χώρο που δημιουργήθηκε με αγάπη και μεράκι  μέσα σε ένα λιόφυτο τοπίο, στην αγροτική περιοχή «ΑΠΔΟΥΛΙΑ» της Αγίας Παρασκευής Λέσβου.

Ο χώρος, ο οποίος προϋπήρχε ως παλιό γκιόλι, κατασκευασμένο το 1937 (όπως μαρτυρεί η χαραγμένη στα πλευρά του επιγραφή), ανακατασκευάστηκε και μεταμορφώθηκε σε έναν όμορφο χώρο, στον οποίο το ξύλο και η πέτρα να δένουν μεταξύ τους αρμονικά δημιουργώντας μια αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας στον επισκέπτη.

Το Αγρόκτημα προσφέρει μια μαγευτική θέα στις φυσικές ομορφιές της Λέσβου. Μπροστά στα μάτια του επισκέπτη ξεδιπλώνονται ο επιβλητικός Όλυμπος, ο  κόλπος της Καλλονής με τις σαρδέλες της, ο κάμπος του ιστορικού μνημείου των «Μέσσων» και στην επιστροφή, τα μοναδικά «τηγάνια» της Αλυκής Καλλονής.

 

Εστίαση

Το Αγρόκτημά  διαθέτει ένα ζεστό και παραδοσιακά διαμορφωμένο χώρο εστίασης για να απολαύσει ο επισκέπτης τα ντόπια κρεατικά του Αγροκτήματος ψητά ή μαγειρευτά, το αρνάκι στη σούβλα, αλλά και πολλά νόστιμα συνοδευτικά και ορεκτικά πιάτα, μαγειρεμένα σύμφωνα με τις παραδοσιακές συνταγές του νησιού μας.

Οι τιμές  είναι φιλικές, αλλά και ειδικά διαμορφωμένες για ομαδικές επισκέψεις (γκρουπ).

 Ακόμη η υπέροχη θέα του επιβλητικού Ολύμπου δημιουργεί το καλύτερο περιβάλλον για να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας στον όμορφο χώρο της καφετέριας.

Ζωολογικός Κήπος

Στην Εδέμ του Μπέη, εκτός από την καταπληκτική θέα, υπάρχει και ένας μικρός ζωολογικός κήπος, μοναδικός στο νησί, τον οποίο μπορούν να επισκεφτούν ελεύθερα μικροί και μεγάλοι για να γνωρίσουν από κοντά πολλά είδη σπάνιων πουλιών και ζώων.

Ο χώρος είναι ασφαλής και παρέχει τη δυνατότητα περιήγησης σε ομάδες επισκεπτών και σε μαθητές. Συγκεκριμένα, στο ζωολογικό κήπο του αγροκτήματος, μεταξύ άλλων, θα δείτε από κοντά πόνυ Σκυριανό, λάμα του Θιβέτ, ελάφια Ντάμα-Ντάμα, στρουθοκάμηλους, πολλά και διαφορετικά είδη πάπιας, περιστεριών, παπαγάλων, φασιανών κ.α.

Δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη φύση μέσα από διαφορετικά ερεθίσματα που θα τα ενθουσιάσουν, αλλά θα τους προσφέρουν  και ενδιαφέρουσες γνώσεις.

Παιδική χαρά

Μια παιδική χαρά για τα μικρότερα παιδιά και μια σειρά από παιχνίδια, όπως μπάσκετ, ποδοσφαιράκι κ.α. για τα μεγαλύτερα δημιουργούν έναν ασφαλή χώρο παιχνιδιού και απασχόλησης για τους μικρούς μας φίλους.

Ταυτόχρονα, όμως, δίνεται η δυνατότητα να απολαύσουν οι γονείς  χαλαρά το φαγητό ή τον καφέ τους  με τη σιγουριά ότι τα παιδιά τους απολαμβάνουν με τον δικό τους τρόπο τις στιγμές τους στην Εδέμ του Μπέη

Εκδηλώσεις

Στο Αγρόκτημά υπάρχει δυνατότητ για κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους , βαφτίσεις) ενώ το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν και μια σειρά από μουσικές εκδηλώσεις.

 

ifno

(Πριν την) Αγιά Παρασκευή, 81102
Λέσβος (Μυτιλήνη)

Τηλ. +30 2253 300 816
Κιν. +30 6981 41 8754

http://www.theedenofbey.gr/

E-mail: theedenofbey@gmail.com

GPS: 39.205755 - 26.2915508

Μοιράσου το άρθρο!