Αφιερώματα

05/10/2021 - 15:42

Θέρμα Spa στον Κόλπο Γέρας: ατμόσφαιρα χαμάμ με την πολυτέλεια του σήμερα

Στον ασημένιο κόλπο Γέρας, μόλις επτά χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Μυτιλήνης, σε ένα καταπράσινο χώρο αλλά συγχρόνως πάνω στη θάλασσα, βρίσκονται τα Θέρμα Spa. Από την αρχαιότητα η περιοχή ονομάζεται Θέρμα χάρη στην παρουσία της πηγής, λόγω της οποίας έχουν αναπτυχθεί οι σημερινές εγκαταστάσεις.

Τα Θέρμα είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Μυτιλήνης και έχουν αξιοποιηθεί τα τελευταία έξι χρόνια από την Δέσποινα Καλιάλη και τον Andrea Belia από την Φλωρεντία,  που νοίκιασαν, μετά από διαγωνισμό τα ιαματικά λουτρά, τα εκσυγχρόνισαν και τα αξιοποίησαν.

Τα Θέρμα Spa συνδυάζουν την ατμόσφαιρα του χαμάμ με την πολυτέλεια του σήμερα.

 

Το ιαματικό νερό, όπως ακριβώς βγαίνει από την γη, οδηγείται στις δύο πισίνες του Λουτρού, χωρίς καμία πρόσμιξη, μια που η θερμοκρασία του είναι ιδανική για το ανθρώπινο σώμα.

 

Σύμφωνα με την κατάταξη του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, το συγκεκριμένο ιαματικό νερό χαρακτηρίζεται μεσόθερμο, μεταλλικό, υποτονικό και ενδείκνυται για ρευματοπάθειες, αρθρίτιδες, νευραλγίες, γυναικολογικές παθήσεις και χρόνιες εκβάσεις τραυμάτων.

 

Το ιαματικό νερό είναι αναγνωρισμένος φυσικός πόρος,  ξεκινά την πορεία του προς την επιφάνεια από βάθος 2.500 μέτρων, από τα έγκατα της γης και αναβλύζει σαν αρτεσιανό σε θερμοκρασία 39.3 βαθμούς Κελσίου, κοντά στον χώρο των Ιαματικών Λουτρών.

 

Στις εγκαταστάσεις υπάρχουν δύο χαμάμ, παλιές εσωτερικές δεξαμενές πέτρινες και ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει το λουτρό του με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο, ενώ μπορεί επίσης να επωφεληθεί με τις ευεργετικές ιδιότητες του νερού επιλέγοντας την εξωτερική δεξαμενή με υπερχείλιση ή κάποια από τις ατομικές, με υδρομάλαξη και θέα τον Κόλπο της Γέρας, λίγα μόλις μέτρα από τη θάλασσα συνδυάζοντας και μια βουτιά στα δροσερά νερά του.

 

Πηγη: ertnews.gr /

Αναστασία Σπυριδάκη

 

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Στις ιαματικές πηγές του κόλπου της Γέρας Λέσβου στα Θέρμα Spa βρέθηκε η εκπομπή της ΕΡΤ1 "Με νέα ματιά " με τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης Δέσποινα Καλιάλη και Andrea Belia να ξεναγούν τους τηλεθεατές στο παραδοσιακό χαμάμ και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Μοιράσου το άρθρο!