Αγροτικά - Αλιεία

12/05/2023 - 16:01

2.056.000 ευρώ στους ελαιοκαλλιεργητές Βρίσας και Σταυρού - Δήλωση Π. Κουφέλου

Προκαταβολές ύψους 2.056.000 ευρώ για τους ελαιοκαλλιεργητές που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2022

Χορηγούνται  σήμερα Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 από την Κρατική Αγωγή προκαταβολές έναντι ενισχύσεων συνολικού ύψους 2.056.000 ευρώ στους ελαιοκαλλιεργητές των  Δημοτικών Κοινοτήτων Βρίσας, Σταυρού και Πολιχνίτου που αφορούν στις ζημιές που υπέστησαν από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2022. 

Μετά τις εκτιμήσεις που θα διενεργήσουν το θέρος του 2023 οι γεωτεχνικοί του ΕΛΓΑ, θα ακολουθήσει η κοινοποίηση των πορισμάτων ζημιών και στη συνέχεια οι παραγωγοί οφείλουν να προβούν σε αποκατάσταση των ζημιών τους ώστε να λάβουν το σύνολο των επιχορηγήσεων.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ν.Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα για το Βόρειο Αιγαίο κ. Πανάγος Κουφέλος δήλωσε σχετικά:

 

« Η Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μουτζούρη εργάστηκε για τη στήριξη των πληγέντων ελαιοπαραγωγών , την ενίσχυση του εισοδήματος τους και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος αποτιμώντας το χαμένο φυτικό κεφάλαιο. Συνεχίζουμε συστηματικά και οργανωμένα τη μεγάλη προσπάθεια στήριξης του παραγωγικού κόσμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στη βάση του προγραμματικού μας σχεδίου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων φυσικών καταστροφών και καταστροφών που προέρχονται από πυρκαγιές, εξαντλώντας όλες τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που προσφέρονται. Για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τέτοιου είδους αποζημιώσεις κρίνονται κρίσιμες και αναγκαίες καθώς έχουν άμεση επίδραση στην κοινωνική συνοχή και στην αλυσίδα της οικονομίας. Ευχαριστούμε τους υπαλλήλους, τα στελέχη, το Διευθυντή  Υποκαταστήματος Αττικής και Νήσων Αιγαίου και  τον πρόεδρο  του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο για την άμεση ανταπόκριση και την ταχύτητα των ενεργειών. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τους Υπουργούς, κ. Γεώργιο Γεωργαντά και κ. Χρήστο Τριαντόπουλο για την αμεσότητα και την θετική ανταπόκριση στα αιτήματα μας».

Μοιράσου το άρθρο!