Αγροτικά - Αλιεία

23/08/2021 - 16:00

Αναστασία Δαούση κατά Προέδρου ΓΕΩΤΕΕ - παράρτημα Αιγαίου για τις συναντήσεις με κτηνοτρόφους - ελαιοπαραγωγούς

Δήλωση της Δαούση Αναστασίας, κτηνιάτρου μέλος της Δ.Ε. του παραρτήματος Αιγαίου του ΓΕΩΤΕΕ.

Με μεγάλη μου έκπληξη και απορία, έλαβα στο email μου μια πρόσκληση να συμμετάσχω σε δύο εσπερίδες που διοργανώνει το Παράρτημα Αιγαίου του ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ, σε συνεργασία με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή Νομού Λέσβου κ. Χαράλαμπο Αθανασίου και συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με θέματα τον Γαλακτοκομικό και τον Ελαιοκομικό Τομέα στη Λέσβο.

Η έκπληξή μου οφείλεται στο γεγονός ότι ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής αυτού του παραρτήματος, κλήθηκα ως προσκεκλημένη στο ίδιο μου το σπίτι, χωρίς να ερωτηθώ ή έστω να γνωρίζω για αυτήν την απόφαση.

Η απορία μου ή μάλλον οι απορίες μου είναι πολλές:

Γιατί ο πρόεδρος δεν συγκάλεσε την Διοικούσα Επιτροπή για να παρθεί σχετική απόφαση και να μπουν προβληματισμοί από όλους, εφόσον οι εσπερίδες έχουν στόχο την προετοιμασία για την έλευση του κ. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης;

Από πότε ένας επιστημονικός φορέας συνεργάζεται με συγκεκριμένα πολιτικά Γραφεία;

Γιατί το ΓΕΩΤΕΕ εφόσον απευθύνεται στην Πολιτική Ηγεσία για να εκθέσει τα προβλήματα που αφορούν το επιστημονικό του πεδίο, δεν κάλεσε και τους άλλους δύο βουλευτές του νησιού;

Τέλος απορίας άξιο είναι γιατί η πρώτη εσπερίδα γίνεται την ίδια ώρα που συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο σημαίνει ότι θα υπάρχουν ουσιαστικές απουσίες!

Θεωρώ απαράδεκτο το ΓΕΩΤΕΕ να εκτίθεται με αυτό τον τρόπο και καλώ τα υπόλοιπα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής να πάρουν θέση.

Το ΓΕΩΤΕΕ όπως και κάθε φορέας Επιστήμης, δεν λειτουργεί σε συνεργασία με πολιτικά Γραφεία, όπως γράφει επί λέξει η πρόσκληση, αλλά συνεργάζεται με θεσμικούς φορείς και καλεί τα πολιτικά πρόσωπα να συμμετάσχουν.

Τελικά όλο αυτό δείχνει έγνοια για το τι θα φέρει η νέα ΚΑΠ; Που είναι οι επεξεργασμένες επιστημονικές προτάσεις του ΓΕΩΤΕΕ, που θα έπρεπε ήδη να έχουν συζητηθεί στη διοικούσα επιτροπή, ώστε να παρουσιαστούν στους καλεσμένους αγρότες και φορείς, έτσι ώστε ο διάλογος να είναι εποικοδομητικός.

Το ΓΕΩΤΕΕ θα έπρεπε να ασχολείται με μια σειρά από θέματα, όπως η νοθεία στη φέτα, η δακοκτονία , η νέα ΚΑΠ και αλλά. Και όχι να κάνει συγκεντρώσεις κομματικού χαρακτήρα.

 

Δαούση Αναστασία Κτηνίατρος Α.Π.Θ. Msc

Μοιράσου το άρθρο!