Αγροτικά - Αλιεία

18/02/2024 - 09:51

Αυτό είναι το νέο φθηνό αγροτικό που θα κοστίζει περίπου 11.000 ευρώ

Παρά τα προβλήματά της, η Lada παρουσίασε τα σχέδιά της για ένα νέο Niva pickup, το οποίο θα προσφερθεί σε πολύ χαμηλή τιμή.

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Niva Pickup είδαν το φως της δημοσιότητας το περασμένο καλοκαίρι, με τη Lada μέχρι σήμερα να συνεχίζει την εξέλιξη του νέου της μοντέλου.

Το Niva pickup έχει αυτοφερόμενο πλαίσιο και αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Lada με τη ρωσική Alfa Automative Technologies (ATT), χρησιμοποιώντας ως βάση το SUV Niva Travel και έχοντας τη δυνατότητα μεταφοράς έως και 500 κιλά.

 

Το νέο pick up των Ρώσων  όπως αναφέρει η ιστοσελίδα carandmotor.gr αναμένεται να παράγεται, σύμφωνα και με τις πρώτες εκτιμήσεις, σε 4.000 αντίτυπα ετησίως, προσφέροντας παράλληλα μια πολύτιμη επιλογή στα χέρια των Ρώσων επαγγελματιών, οι οποίοι έχουν «ξεμείνει» από μοντέλα, έπειτα από την αποχώρηση των περισσότερων μεγάλων κατασκευαστών από τη Ρωσία λόγω της εισβολής και του συνεχιζόμενου πολέμου με την Ουκρανία.

Η πλατφόρμα του Lada Niva Travel, πάνω στην οποία βασίζεται το νέο Niva Pickup, έχει ως κύρια χαρακτηριστικά της το σύστημα μόνιμης 4κινησης, ενώ ως μικρό επαγγελματικό μοντέλο θα φέρει κάτω από το καπό του τον γνωστό 4κύλινδρο του 1,7 λίτρου, με την ισχύ του να φτάνει στους 80 ίππους.

Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν ένα ελαφρύ pick up με επιμηκυμένη καμπίνα, κάτι που σημαίνει έξτρα χώρους στο εσωτερικό και τη δυνατότητα μεταφοράς περισσότερων από δύο ατόμων. Στις φωτογραφίες φαίνεται επίσης και η μεγάλη απόσταση από το έδαφος, ώστε το pick up να αποτελέσει εργαλείο και για τον αγρότη που δεν θέλει να αποκτήσει μοντέλο της αμέσως επόμενης και μεγαλύτερης κατηγορίας.

Αναφορικά με την τιμή του νέου Niva Pickup, αυτή δεν έχει γίνει προς το παρόν γνωστή. Ωστόσο, το Niva Travel, πάνω στο οποίο βασίζεται, έχει τιμή εκκίνησης στη ρωσική αγορά τα 10.700 ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες από τη Ρωσία κάπου εκεί αναμένεται και η τιμή για το ελαφρύ pick up.

δδδ

Άγνωστος είναι και ο εξοπλισμός ασφάλειας και άνεσης που θα φέρει, λόγω και των κυρώσεων στις εισαγωγές τεχνολογικών προϊόντων στη Ρωσία και την σχετική έλλειψη που παρουσιάζεται σε βασικά συστήματα ασφάλειας όπως είναι οι αερόσακοι και το ABS.

Για το ξεκίνημα της παραγωγής του νέου μοντέλου, η ATΤ αναμένει τις τελικές εγκρίσεις από την AvtoVaz (Lada). Με το που δοθεί το «πράσινο φως», η ATT θα είναι σε θέση να κατασκευάζει το 40% των εξαρτημάτων και ανταλλακτικών που θα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του Niva Pickup.

Μοιράσου το άρθρο!

geotee