Αγροτικά - Αλιεία

31/08/2012 - 13:16

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου ξεκινάει ο δεύτερος ψεκασμός για το δάκο

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου ξεκινάει ο δεύτερος ψεκασμός για το δάκο

Α

πό την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ανακοινώνεται ότι την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012, ξεκινάει η δεύτερη Διαβροχή κατά του Δάκου της Ελιάς για τα συνεργεία των Δημοτικών Ενοτήτων Μυτιλήνης, Λ. Θερμής, Ευεργέτουλα, Αγιάσου, Γέρας, Πλωμαρίου και Πολιχνίτου.

 
Προκειμένου να επιτευχθεί η προστασία της ελαιοπαραγωγής του νησιού μας θα πρέπει τόσο οι εμπλεκόμενοι φορείς όσο και οι ελαιοπαραγωγοί να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια.
 
Για την επιτυχημένη διεξαγωγή του προγράμματος της Δακοκτονίας παρακαλούνται:
  
οι ελαιοπαραγωγοί να επιδείξουν ενδιαφέρον, ώστε να ενημερωθούν για την ημερομηνία ψεκασμού των ελαιοκτημάτων τους από τις ανακοινώσεις των Δημοτικών - Τοπικών κοινοτήτων και τους αρχιεργάτες της περιοχής τους, να παρακολουθούν τους ψεκασμούς και να διευκολύνουν την είσοδο των συνεργείων στα περιφραγμένα κτήματα τους
 
Οι βιοκαλλιεργητές να φροντίσουν για την ύπαρξη των πινακίδων σήμανσης στα ελαιοκτήματά τους και παγίδων στα ελαιόδενδρα που έχουν καρπό
 
Ο Δήμος, Δημοτικές Ενότητες, οι Συνεταιρισμοί και οι Αγροτικοί Σύλλογοι να ενδιαφερθούν από την πλευρά τους, έτσι ώστε να διευκολύνουν την καλή λειτουργία των συνεργείων (π.χ. παροχή νερού, συντήρηση Αγροτικών δρόμων, κλπ) 
 
Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου από πλευράς της θα καταβάλει τη μέγιστη προσπάθεια για την όσο καλύτερη διεξαγωγή του παραπάνω προγράμματος. 
 

Μοιράσου το άρθρο!