Αγροτικά - Αλιεία

10/06/2013 - 18:15

Διπλασιάζονται οι Τομεάρχες Δακοκτονίας στη Λέσβο

Μ

ετά τη περσινή γκάφα των Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Υπουργείου Εσωτερικών να προσληφθούν στη Λέσβο μόνο 6 Γεωπόνοι Τομεάρχες Δακοκτονίας για την επίβλεψη των εργασιών καταπολέμησης του δάκου φέτος τα πράγματα είναι καλύτερα. Θα προσληφθούν 12 Τομεάρχες Γεωπόνοι και έτσι οι προσλήψεις επιστρέφουν στα επίπεδα του 2011. Αξίζει να τονιστεί ότι μέχρι το 2010 η Λέσβος καλυπτόταν με 28 Τομεάρχες.

Η προκήρυξη θα αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες και... η δακοκτονία άγνωστο πότε θα ξεκινήσεις καθώς εκκρεμεί η σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο.

Αναλυτικά η απόφαση:

Κατανέµουµε στις κατωτέρω Περιφερειακές Ενότητες-∆ιευθύνσεις Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής των Ελαιοκοµικών Νοµών της Χώρας προσωπικό µε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου για την αντιµετώπιση των εποχικών αναγκών της Γενικής ∆ιεύθυνσης Φυτικής Παραγωγής στο πρόγραµµα καταπολέµησης του δάκου της ελιάς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, ως εξής :

Το προσωπικό αυτό θα απασχοληθεί µέχρι 5,5 µήνες, η δε απασχόληση τους θα γίνει εντός του χρονικού διαστήµατος από την ηµεροµηνία πρόσληψης µέχρι 30-11-2013. 3. Η πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού θα γίνει σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 2190/94 «Σύσταση ανεξάρτητης αρχής για την επιλογή προσωπικού και ρύθµιση θεµάτων διοίκησης» (ΦΕΚ 28/Α΄) όπως ισχύει, από τα αρµόδια για την πρόσληψη όργανα. Η δαπάνη που θα προκληθεί από την πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού θα βαρύνει τους προϋπολογισµούς των Περιφερειών στους οποίους αποδίδονται από τον κρατικό προϋπολογισµό όλοι οι θεσµοθετηµένοι πόροι (ΚΑΠ) µέσω του Υπουργείου Εσωτερικών

Μοιράσου το άρθρο!